Român de 14 ani, mai deștept decât Albert Einstein

Articol publicat in sectiunea Diaspora, Poveşti româneşti pe data 1 octombrie 2016

uk_mihail-iulian-barascu

Un copil din Craiova, stabilit în Dover, a uimit specialiștii Mensa. Băiatul de doar 14 ani are un IQ (n.r. – coeficient de intelingenţă) de 162, mai mare chiar și decât al fizicianului Albert Einstein (160).

Mihail Iulian Bărăscu, originar din Craiova, trăiește de 7 ani în Anglia, alături de părinții lui. Băiatul este considerat un geniu după ce cea mai mare şi mai veche organizaţie de calculare a coeficientului de inteligenţă din lume, Mensa, l-a desemnat ca fiind mai inteligent decât autorul Teoriei Relativității, respectiv fizicianul Albert Einstein. La doar 14 ani, băiatul vorbeşte engleza şi îşi doreşte să ajungă arhitect. Olteanul a scris deja primul său roman, iar acum lucrează la cea de-a doua carte. „Sunt foarte mulţi oameni care sunt inteligenţi, dar nu fac absolut nimic cu inteligenţa. Important este să faci ceea ce îşi place, iar eu sunt bucuros că pot face acest lucru. Sunt pasionat de arhitectură, dar în acelaşi timp vreau să fiu şi scriitor. Îmi doresc ca alţi oameni să citească cărţile pe care le fac eu, ca să-i fac fericiţi. Cartea pe care am reuşit să o public se numeşte «Necromancer RPG: The Book», iar la cea la care scriu acum nu are un titlu decis încă, dar este SF“, a povestit micul Einstein.

 

Provine dintr-o familie modestă

uk_mihail-iulian-barascu1

Mihail Iulian Bărăscu s-a stabilit în anul 2009 cu familia în Dover (Marea Britanie). Tatăl copilului este profesor de Religie, iar mama este medic stomatolog. „Iulian îşi urmează întotdeauna drumul lui, iar pe unde a trecut a fost apreciat de toată lumea. Este un copil modest, dar iese în evidenţă prin faptul că în urma unei discuţii cu el pleci înviorat. Este în acest moment la o şcoală de elită în clasa a-IX-a, iar anul trecut a fost ales şeful clasei“, a povestit tatăl, Gheorghe Bărăscu. Băiatul vine în fiecare vară, în vacanţă, la bunicii din România. De altfel, bunica a fost cea care a observat că băiatul avea o capacitate mare de memorie şi voia să ştie cât mai multe lucruri. Îşi aminteşte că la vârsta de 4 ani îi cerea să noteze poveşti sau cântece pe care băiatul și le imagina. Inteligența lui Iulian a fost observată și de o profesoara cu care s-a pregătit la matematică în vara anului trecut, când a venit în vacanţă la Craiova. „În prima jumătate de oră mi-am dat seama că are un potenţial extraordinar. Puteam să merg cu el chiar la cunoştiinţe de liceu dar m-am gândit că de bun simţ ar fi să mă opresc la clasa a 6-a, a 7-a, a 8-a chiar, pentru că îl consideram totuşi un copil în vacanţă la bunica”, spune Cristina Bitoleanu, profesor de matematică.

 

Dorit de Universități de renume

Odată cu recunoaşterea coeficientului de inteligenţă, Mihail Iulian Bărăscu a intrat în vizorul marilor universităţi din Anglia. „El este foarte bun la toate materiile şi are maxim de rezultate fără să se chinuie prea mult. S-a integrat într-o comunitate care apreciază educaţia”, a mai povestit tatăl lui Iulian. În timpul liber, craioveanul face cu plăcere sport, dar mai cochetează și cu teatrul.

Autor articol: Otilia Capataru


Comentarii

O parere la “Român de 14 ani, mai deștept decât Albert Einstein”

  1. ceci Spune:

    wow……la 14 ani stie doar engleza!!!! cu un astfel de coeficient..si a scris o carte sf(adica ce ii trece prin minte… daca ii scriam si fiului meu toate sf urile cei treceau in minte faceam la romane nu 2 carti ..de nu aveam unde le depozita sau nu reusea lumea sa i le citeasca …asa cum sunt dealtfel toti copiii toti inventivi..apoi a fost seful clasei ?(si eu am fost sefa pe scoala si vb 5 limbi la varsta lui)doar atat cu un astfel de coeficient???credeam ca cu 162 coeficeient a mers la director scolii sa zica ca vrea sa fie cel putin in clasa a 12 ca materia de a 10 a terminat o ieri noapte iar cea de clasaa 11 la amiaza….ce naiba vb de asa zisul coeficient de162 facut de cine ca am cautat” cea mai mare organizatie din lume de calculrea coeficientului …etc”si nu mi a dat nimic !!!!in fine e cel mai destept dar face exercitii(de matemtica in Craiova!!!) de clasa a 6 ,7 si chiar a 8?????el fiind in clasa a 9!!!!!!oare ce neamuri a facut acesta „scriere”(ca nu il putem numi reportaj sa fim seriosi)cu privire la acest copilas nevinovat!!!!ce glume fara noima!!!!

Spune-ti si tu parerea!