Român de pe lista „Most Wanted”, depistat în Londra

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 29 mai 2015

Românul, din Constanța, în vârstă de 50 de ani, care era urmărit internaţional pentru un omor comis în urmă cu mai bine de 25 de ani, pentru care fusese condamnat definitiv la 12 ani de închisoare, în anul 2002, a fost depistat în Londra în urma cooperării poliţiştilor la nivel internaţional.

Poliţiştii români, cu sprijinul autorităţilor judiciare din Marea Britanie, au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Tribunalul Constanţa pe numele unui bărbat în vârstă de 50 de ani. Acesta a fost condamnat la o pedeapsă cu închisoarea de 12 ani pentru un omor comis în 1989, decizia instanţei rămânând definitivă în anul 2002. În cursul anului trecut, poliţiştii constănţeni au transmis autorităţilor din Marea Britanie date referitoare la locul unde acesta s-ar fi putut afla, constănţeanul fiind depistat de către poliţiştii englezi. El a fost preluat de către autorităţile române, care l-au escortat în ţară pentru executarea pedepsei.

Bărbatul, care face parte din categoria urmăriţilor „Most Wanted”, a fost depistat în cadrul operaţiunii „Infra-Red”, declanşată de Interpol pentru depistarea persoanelor urmărite la nivel internaţional pentru comiterea de fapte cu pericol social deosebit. Potrivit unor surse judiciare, în decembrie 1989, românul a petrecut, împreună cu doi amici. La un moment dat, din cauza consumului de alcool, între cei trei a izbucnit un conflict, iar bărbatul l-a lovit pe un prieten de pahar cu un ciocan în cap, omorându-l pe loc.

După comiterea faptei, bărbatul a reuşit să fugă în Marea Britanie, unde a reușit să stea ascuns în această ţară timp de 25 de ani sub o identitate falsă.

Autor articol: Oana Padureanu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!