Român din UK s-a aruncat în fața trenului

Articol publicat in sectiunea Diaspora, Poveşti româneşti pe data 19 martie 2016

uk_Catalin Prapuceanu

Sfârșit tragic pentru un român care lucra în Anglia! Acesta s-a aruncat în fața unui tren după o decepție în dragoste. Evenimentul a avut loc în România, mai exact în orașul natal al tânărului. După câteva luni în care a stat departe de femeia pe care o iubea și cu care avea o relație de aproape nouă ani, Cătălin Prăpuceanu s-a întors acasă. Avea un singur gând: să o ia cu el în UK pe cea care urma să îi devină soție. Numai că, întors acasă, acesta a aflat că iubita lui avea pe altcineva și nici nu mai voia să audă de plecatul în Marea Britanie. Dezamăgit de cele întâmplate, Cătălin Prăpuceanu a decis să își pună capăt zilelor.

 

Poveste de dragoste cu sfârșit tragic

Cătălin Prăpuceanu avea 32 de ani și, de ceva vreme, muncea în Regatul Unit al Marii Britanii. De aproximativ nouă ani trăia o frumoasă poveste de dragoste cu o tânără din orașul său natal, Târgu Cărbunești, din județul Gorj. Când l-a întâlnit pentru prima dată pe Cătălin, Ramona avea doar 16 ani și a decis chiar să renunțe la liceu pentru a fi alături de iubitul său. Mai târziu, și-a terminat studiile la seral și totul părea că se îndreaptă spre o direcție bună. Mai mult decât atât, tinerii aveau în plan să își unească destinele în UK, unde Cătălin deja lucra de ceva timp. Însă distanța și perioada pe care au petrecut-o departe unul de celălalt și-au spus cuvântul, iar Ramona și-a făcut o nouă relație. Venit pe neanunțate în țară, Cătălin a fost lovit ca de trăsnet când cea pe care urma să o ia de soție i-a dezvăluit că au trăit în minciună în ultimele luni. Decepția în dragoste a fost o încercare prea grea pentru acest tânăr. El și-a încheiat socotelile cu viața aruncându-se în fața unui tren. Impactul i-a fost fatal!

 

S-au certat până când au ajuns la poliție

Înainte de tragicul eveniment, între cei doi tineri au avut loc certuri puternice. Apropiații lor susțin că băiatul nu accepta ideea ca femeia pe care o iubea să îl părăsească, mai ales că aveau și planuri de viitor. De altfel, supărarea lui a fost amplificată și de faptul că a aflat despre Ramona că de câteva luni avea o relație cu un alt bărbat, deși în tot acest timp el îi trimitea bani din UK, iar iubita lui îi lăsa impresia că totul este în regulă între ei. În dimineața zilei în care acesta s-a sinucis, polițiștii au fost nevoiți să intervină pentru a aplana conflictul dintre cei doi. Mai mult decât atât, Ramona a făcut și o sesizare telefonică la poliția din localitate în care s-a plâns oamenilor legii că fostul iubit îi face scandal. Ajunși la sediul poliției, cei doi s-au împăcat, însă, seara, Cătălin a decis că nu mai are motive să trăiască!

—————————————

„Am auzit că bietul Cătălin venise neanunțat în țară și a aflat că Ramona avea pe altcineva. S-au certat rău. Ea îi spunea, când el era în Anglia, că va veni și ea acolo, iar el îi mai trimitea și bani. Așa se aude. A fost distrus când a aflat că ea avea pe altul și că nu îl mai iubea.”

Un cunoscut al celor doi tineri, declarație pentru Gorj Domino, un cotidian din județul Gorj

—————————————

 

Circulația feroviară, blocată

Cel care a anunțat că trenul a lovit o persoană a fost chiar impiegatul de mișcare. La fața locului s-au deplasat reprezentanți ai Poliției Județene și ai Poliției TF. După primele cercetări efectuate la fața locului, oamenii legii au stabilit că nu a fost vorba despre un accident, ci despre o sinucidere. În zonă, circulația feroviară a fost blocată aproximativ trei ore, timp în care trupul neînsuflețit al lui Cătălin Prăpuceanu a fost recuperatși transportat la Serviciul de Medicină Legală în vederea efectuării necropsiei.

 

trimiteri-sus-4

Român spânzurat într-un parc din apropierea Londrei

DROGURILE, „PRIETENI” PE VIATA

Prostituţie fără frontiere

Eutanasie umană în toată regula

trimiteri-jos-4

 

Mesaje emoționante pe Facebook

Cu greu vor înțelege cei din familia lui Cătălin și cei care l-au cunoscut atât în UK, cât și în România cât de puternică a fost decepția suferită în dragoste încât l-a determinat să se arunce în fața trenului. În mesajele postate pe contul lui de socializare, rudele, prietenii sau simpli oameni au transmis condoleanțe celor care l-au pierdut într-un mod atât de tragic pe Cătălin. O prietenă a tânărului și-a exprimat regretul că nu a mai apucat să-i spună că nimic din ce i s-ar putea întâmpla nu ar trebui să îl determine să își curme viața:

„Învață să te iubești pe tine și pune suflet într-o relație și nici atunci nu-ți lua ce ai mai de preț pe lume, viața… căci doar una e și nimic nu e mai de preț. Nu te gândi că scapi de greutăți, cei care ți-au făcut zilele nefericite vor trăi în continuare și îi vor face și pe alții să sufere, încearcă să lupți, să ieși învingător din greul în care ai intrat, treci peste și mergi mai departe și apără-te de oamenii care sunt cruzi… Mi-aș fi dorit ca aceste cuvinte să le scriu cu măcar 3-4 ore înainte, să nu se întâmple una din cele mai mari tragedii din familia mea și aceste cuvinte să le citească și un om foarte bun […] la care țin și voi ține toată viața și nu-l voi uita niciodată.”

Zeci de alte mesaje au împânzit pagina de Facebook al lui Cătălin Prăpuceanu.

„E normal să ajungi în decepție când după nouă ani de relație, după ce înduri străinătate, muncă, oboseală, foame, afli o asemenea mizerie. Tot ce făcea (n.r. – în UK) făcea cu speranța la o viață de cuplu normală, o susținea probabil cu bani, iar ea, o insensibilă… Un om sensibil, care avea planuri, a pus suflet unde nu merita, nu a avut puterea să depășească acest eșec. Condoleanțe!”

„Să îți iei viața pentru asta?! Ce, era ultima femeie din lume?! Păcat, avea toată viața înainte, cu atât mai mult că era plecat, nu trebuia să înfrunte pe nimeni și punct! Oameni prea slabi și neobișnuiți cu greutățile vieții! Dumnezeu să-l ierte și să-și găsească liniștea!”

„Nu îmi vine să cred ce s-a întâmplat! Până nu demult erai plecat departe de noi și abia așteptam să te întorci acasă, iar acum… AI PLECAT DE TOT! Dumnezeu să te odihnească în pace, prieten drag!”

Verișoara lui Cătălin Prăpuceanu a postat pe Facebook un mesaj dur la adresa tinerei din Târgu-Cărbunești din cauza căreia Cătălin s-a sinucis.

„Să te ferești din calea mea! Pentru ce i-ai făcut lui Cătălin ești un monstru. El era pâinea lui Dumnezeu și l-ai adus în starea de a se arunca în fața roților unui tren. Acel bărbat cu care ai o relație să nu uite că îi vine și lui rândul. Cum nu l-ai respectat pe vărul meu, nu o să-l respecți nici pe el. Te crezi femeie, dar de fapt ești un monstru. Tu nu meriți iertare nici de la Dumnezeu!”

La sfârșitul săptămânii trecute, Cătălin Prăpuceanu a fost condus pe ultimul drum de familie, rude și sute de prieteni.

Autor articol: Loredana Petrescu
Etichete: , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!