Român prins în UK cu 21 de imigranţi ascunşi în camionul frigorific

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 26 aprilie 2016

uk-camion-frigorific-imigranti

În urma unui control efectuat weekend-ul trecut în Wiltshire, din sudul Angliei, autorităţile britanice au găsit ascunşi în camionul frigorific cu şofer român nu mai puţin de 21 de imigranţi, scrie Western Daily Press. Românul a fost arestat.

Românul în vârstă de 26 de ani a fost arestat sub suspiciunea de „implicare în trafic cu imigranţi intraţi ilegal în Marea Britanie“. Unsprezece dintre cei 21 de migranţi cu vârste între 15 şi 52 de ani au fost internaţi la spital, după ce au stat ore la rând închişi în vehiculul frigorific, suferind leziuni ce corespund expunerii la ger.

În total, 14 maşini de poliţie şi şapte ambulanţe au intervenit la faţa locului. Se pare că imigranţii s-au urcat în camion în Franţa, au traversat Canalul Mânecii şi au fost transportaţi încă 300 de kilometri în Marea Britanie.

Grupul celor 21 de migranţi provenea din Afganistan şi Iran şi a fost arestat fiind suspectat de intrare ilegală în Marea Britanie, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei britanice, precizând că arestaţii au fost ulterior eliberaţi şi plasaţi sub controlul UK Border Agency.

Şoferul român a fost mai apoi eliberat pe cauţiune, iar vehiculul lui a fost confiscat în vederea anchetei.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!