Romanca arestata pentru sclavie

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 20 ianuarie 2014

Romanca Vasilica Panaghita, de 54 de ani, a fost acuzata de un tribunal britanic dupa ce politistii au descoperit in locuinta ei patru barbati fortati sa traiasca in conditii insalubre. Femeia locuia intr-un cartier rau famat din Birmingham, nu departe de centrul metropolei, au relatat ziarele locale in 10 ianuarie. Informatia a fost preluata ulterior de cele mai importante publicatii care apar la Londra.

Patru barbati au fost eliberati din sclavie de catre un echipaj al West Midland Police, dupa o interventie care s-a desfasurat in 6 ianuarie, intr-o casa situata pe strada Alum Rock Road din Birmingham. Locuinta era inchiriata de aproximativ doi ani de catre romanca Vasilica Panaghita, care traieste in Marea Britanie fara ocupatie. Reprezentantii politiei au precizat ca cele patru persoane erau exploatate ca sclavi de aproximativ un an, fara a da detalii despre identitatea sau nationalitatea acestora. Barbatii folositi ca sclavi erau si ei romani, a sustinut un localnic, citat de cotidianul Birmingham Mail. „Am observat cum cei patru barbati erau pusi in fiecare zi sa munceasca la colectarea de fier vechi de pe strazi”, a sustinut aceeasi sursa.

Victimele au fost eliberate si se afla in prezent intr-un centru al asociatiei caritabile Armata Salvarii. Vasilica Panaghita a fost acuzata si va aparea din nou in fata completului de judecata in luna aprilie, conform ziarelor britanice. Alte opt persoane, patru barbati si patru femei, au fost retinute in acest caz, sub acuzatia de trafic de persoane, relateaza ziarele britanice.

Autor articol: Marcel Istrate
Etichete: , , , , , , , , , , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!