Româncă de succes în Ungaria

Articol publicat in sectiunea Diaspora în lume pe data 1 mai 2015

Cornelia Coman

Orice român aflat peste hotare se simte ambasador al țării sale, spune Cornelia Coman, CEO al ING Asigurări de Viață și Pensii Ungaria din vara anului 2012.

Cornelia Coman a condus ani buni filiala românească a companiei, denumită ulterior NN, fiind promovată în țara vecină, unde administrează active de 1,5 miliarde de euro, se arată într-un portret pe care i-l dedică Business Magazin, în cadrul unei ample analize despre femei manager de origine română de ale căror decizii depind zeci de mii de angajați din Europa.

„La pensie mi-ar plăcea să fiu acolo unde vor fi familia și prietenii mei – cel mai probabil acasă, în România”, afirma Cornelia Coman, după numirea în postul din Ungaria.

„Eu cred că noi, românii, suntem în general oameni calzi, prietenoși, deschiși, optimiști și mereu cu zâmbetul pe buze, iar acest lucru se transpune și în stilul nostru de management”, mai declara ea pentru Business Magazin.

De aceea, tocmai pentru că este româncă, ea crede că are un stil de management foarte apropiat de oameni, fiind naturală în relația cu ei și „nu îi fac să simtă distanța manager-angajat”, adaugă sursa citată. Totodată, faptul că s-a format în România, o țară cu o economie în curs de dezvoltare, în care lucrurile se întâmplă într-un ritm rapid, a ajutat-o să învețe accelerat lucruri pe care le-ar fi acumulat într-o perioadă mai mare într-o piață dezvoltată. În plus, experiența din România a ajutat-o să devină „un manager «agil», cu reacții rapide și mai ușor adaptabil la schimbare”.

Coman spune că orice român aflat peste hotare se simte ambasador al țării sale: „În ceea ce mă privește, sunt foarte mândră că România e țara mea natală și spun acest lucru tuturor celor cu care fac cunoștință aici, în Ungaria. Mă bucură, mă onorează, dar mă și responsabilizează faptul că pot fi un ambasador al României.”

Din acest motiv, este mereu preocupată de rezultatele sale profesionale, astfel încât acestea să se răsfrângă și asupra imaginii României, a tinerilor cu potențial din țară, pentru ca ei să fie apreciați peste hotare.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!