Româncă, nominalizată la „Nobelul pentru Educație”

Articol publicat in sectiunea Diaspora, Poveşti româneşti pe data 30 decembrie 2015

Manuela Prajea

Manuela Prajea, o profesoară de matematică din Drobeta-Turnu Severin, a fost nominalizată la premiul „Global Teacher” 2016, supranumit „Premiul Nobel pentru Educație”. Acesta recompensează prestațiile didactice excepționale și a fost creat și pentru a scoate în evidență rolul important jucat de profesori în cadrul societății, scrie libertatea.ro.

Manuela Prajea a fost inclusă în lista celor 50 de candidați finaliști pentru „Global Teacher” 2016, oferit de fundația Varkey, la care participă profesori din peste 128 de țări, ea fiind, de altfel, primul și singurul dascăl român din clasament. Premiul încearcă să răsplătească și să aducă în atenția publicului munca a milioane de profesori din toată lumea.

—————————————

„Am participat la această competiție anul acesta alături de mii de participanți din peste 128 de țări și am fost selectată printre primii 50 de finaliști, ca urmare a activității mele depuse și probate în cadrul competiției.”

Manuela Prajea

—————————————

În plus, ea a precizat că, dacă va câștiga premiul recompensat cu un milion de dolari, îl va dona Colegiului Național Traian.

—————————————

„Am ales să donez această sumă pentru că vreau să arăt că în România se întâmplă lucruri bune și că există și oameni devotați, care realizează mult voluntariat și până la urmă contează fericirea pe care o ai atunci când faci un lucru bun și când ajuți comunitatea.”

—————————————

În luna ianuarie, sunt selectați 10 profesori din cei 50, iar câștigătorul premiului e anunțat în martie. Manuela e și singurul dascăl român care a primit distincția „Claes Nobel“ încă din 2011. Ea se poate mândri cu o carieră prestigioasă, măsurată prin distincțiile sale, dar și prin universitățile de prestigiu din întreaga lume la care au ajuns elevii ei.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!