Româncă premiată de Obama

Articol publicat in sectiunea Diaspora în lume, Poveşti româneşti pe data 27 februarie 2016

Viviana Gradinaru_California Institute for Technology_1Românca Viviana Grădinaru, cercetător principal la California Institute for Technology, se numără printre cei 105 câștigători din acest an ai „Presidential Early Career Awards for Scientists and Engineers”, cea mai înaltă distincție acordată de conducerea SUA tinerilor specialiști în domeniul cercetării științifice și tehnologice.

Conform unui comunicat de presă al Președinției SUA, înmânarea premiilor va avea loc într-o ceremonie organizată la Washington în primăvara acestui an. „Acești cercetători aflați la începutul carierei lor sunt deschizători de drum pentru eforturile noastre de a face față și de a înțelege provocări pornind de la schimbările climatice până la sănătate și bunăstare”, a afirmat președintele american Barack Obama, care i-a felicitat pe laureați și i-a încurajat să fie în continuare un exemplu „al incredibilei ingeniozități a poporului american”.

 

trimiteri-sus-4

Titlu nobiliar onorific, acordat de regină unui român

Un lord britanic, decorat de președintele României

Transportând obiecte de zeci de mii de lire

NAȚIA LUI DE… ȘEF!

trimiteri-jos-4

 

Absolventă a Facultății de Fizică, Viviana Grădinaru are un doctorat la prestigioasa Universitate Stanford din SUA și este profesor asistent la California Institute for Technology. Ea a devenit celebră prin obținerea unor șoareci cu piele și organe complet transparente. În acest fel, se deschide calea pentru o mai bună înțelegere a interacțiunilor dintre creier și corp, pentru posibilitatea unui diagnostic clinic mai precis și pentru o mai bună monitorizare a bolilor, după cum a explicat Viviana Grădinaru, citată de ziarul britanic The Independent la 1 august 2014. Aceste premii au fost instituite în 1996 de președintele de atunci al SUA, Bill Clinton, câștigătorii fiind recompensați pentru cercetările lor științifice inovative, precum și pentru angajamentul lor în beneficiul comunității.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!