„Românca” scade în preferinţele britanicilor

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 18 mai 2016

uk-Dacia-vanzari-Marea-Britanie

Vânzările Dacia din Marea Britanie merg în continuare foarte bine, însă sunt mai mici faţă de anul trecut, în luna aprilie vânzările fiind mai mici cu aproape 19% faţă de aprilie 2015!

Vânzările de maşini noi în Marea Britanie au crescut luna trecută la cel mai ridicat nivel din ultimii 13 ani, pe fondul evoluţiei foarte bune a economiei, a ofertelor financiare atractive pentru achiziţionarea automobilelor și a preţului redus al petrolului, a anunţat vineri Asociația Producătorilor şi Comercianţilor de Automobile din Regatul Unit (SMMT), transmite Reuters.

În primele patru luni din acest an, vânzările au crescut cu 4,4%, la 961.285 unități. În topul celor mai bine vândute modele se află Ford Fiesta, Vauxhall Corsa, Ford Focus, Volkswagen Golf şi Nissan Qashqai.

Din păcate, în aceeaşi perioadă, vânzările Dacia nu au cunoscut şi ele aceeaşi curbă ascendentă. Dimpotrivă, Dacia a vândut pe piaţa britanică 9.351 de vehicule, în scădere cu 5,06% faţă de perioada similară din 2015, când a înmatriculat 9.849 unități.

Marea Britanie rămâne a doua mare piaţă auto din UE, în urma Germaniei, dar înaintea Franţei, Italiei și Spaniei.

Autor articol: Cristian Enache
Etichete: , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!