Româncă vândută în Spania şi „adoptată” de Marea Britanie

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 27 octombrie 2014

sad girl_crying

O tânără din România care la 13 ani a fost vândută de propria mamă unor traficanţi şi exploatată ulterior pe piaţa serviciilor sexuale a câştigat dreptul de a beneficia de asistenţă maternală instituţionalizată în Marea Britanie. Cazul ei a fost prezentat într-un articol publicat în 15 octombrie de către tabloidul Daily Mail.

 

Salvată din sclavie

Românca S.S. se afla la începutul adolescenţei în decembrie 2012, când mama ei a decis să o vândă ca pe o marfă. Trăiau în condiţii inimaginabile de sărăcie şi mizerie, undeva în Spania. Fata a fost cumpărată şi adusă în Marea Britanie de nişte traficanţi de minori. Ajunsă în Regatul Unit, ea avea să fie violată în mod repetat şi obligată să fure de către cei care o deţineau.

Tânăra a trăit mai mulţi ani alături de un bărbat care o exploata, până într-o zi când a fost reţinută de poliţie şi acuzată pentru cerşetorie agresivă. A fost prezentată imediat unui tribunal specializat în judecarea minorilor, după care a intrat într-un program special de îngrijire instituţionalizată.

Viaţa tinerei s-a schimbat în momentul în care cei care au exploatat-o au fost arestaţi şi deferiţi justiţiei.

Cazul tragic de exploatare a unei fete originare din România a fost dezvăluit pe parcursul procesului juridic intentat împotriva celor care au abuzat-o, susţin cei de la Daily Mail.

 

Asistenta maternală, devenită „mamă”

Românca a devenit una dintre victimele traficanţilor de fiinţe umane, a atras atenţia judecătorul Justice Cobb, în timpul procesului juridic. „A fost adusă în Marea Britanie, după ce a fost despărţită de familia ei, cu scopul de a fi exploatată pe piaţa serviciilor sexuale”, a subliniat acesta.

Viaţa ei s-a schimbat în luna aprilie a acestui an. Ea duce acum o viaţă ordonată şi trăieşte într-unul din districtele metropolitane de pe întinsul Londrei, informează Daily Mail. Iar din luna iulie, românca se află în întreţinerea unei asistente maternale căreia i se adresează spunându-i „mamă”.

Fata are acum 15 ani şi a intrat într-un program de educare, dovedind că are înclinaţii artistice, a mai dezvăluit judecătorul Justice Cobb. „Ea percepe Anglia ca pe ţara sa şi şi-a manifesta dorinţa de a rămâne aici.”

Tânăra a mai mărturisit în timpul procesului că se teme să se întoarcă în Spania sau România, fiindu-i frică de o potenţială întâlnire cu mama ei naturală.

Autor articol: Marcel Istrate

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!