Româncele n-au voie la hotel, că poate-s prostituate

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 24 iulie 2015

Londra_Alecsandra Puflea

O absolventă de facultate din România a fost întoarsă din drum de la un hotel din orașul Hull pentru că angajații au suspectat că ar fi prostituată, relatează ziarul Hull Daily Mail.

Românca Alecsandra Puflea a ajuns la recepția hotelului Holiday Inn Express în data de 6 iulie a.c., cu prietenul ei, după ce a făcut o rezervare online. Imediat după ce a arătat recepționerului actul de identitate, Alecsandrei i s-a spus: „Ne pare rău, dar nu acceptăm români”, după cum relatează absolventa. Știrea a fost rapid preluată de ziarele naționale, după ce ziarul local din Hull a publicat povestea.

Hotelul introdusese de curând o politică de verificare a clienților care erau bănuiți că ar putea avea activități ilegale în cadrul clădirii. Conducerea hotelului a declarat că anterior s-a descoperit că femei din România foloseau camerele hotelului pentru prostituție.

Poliția din Humberside a investigat o plângere depusă de dra Puflea și a declarat presei că acea politică de verificare a hotelului este în curs de revizuire și că cei din conducerea hotelului și-au cerut scuze româncei.

Absolventa Facultății de Criminalistică de la Universitatea din Hull a declarat presei că experiența a fost „teribilă și șocantă”. „Recepționerul s-a uitat la buletinul meu și mi-a spus că nu pot sta la acel hotel. Am încercat să îi arăt permisul de conducere britanic, dar mi-a spus că nu pot să stau acolo, pentru că sunt din România. Nu înțelegeam de ce. Erau și alți client în jur și am fost foarte stânjenită. Nu vreau să îmi fie rușine de țara mea”, a declarat Alecsandra Puflea ziarului Hull Daily Mail.

 

„Nu ne puneți pe toți într-o oală”

Românca a aflat ulterior motivul pentru care a fost refuzată, după ce a făcut plângerea la poliție, dar continuă să creadă că tratamentul primit este discriminatoriu. Dra Puflea a mai spus că a pune pe toți românii în aceeași oală este greșit, din cauza unui procent foarte mic de românce prostituate.

—————————————

„Am fost foarte supărată când am aflat motivul pentru care m-au rugat să plec. Dar nu toate româncele sunt prostituate! Am înţeles că au avut nişte neplăceri în trecut cu unele românce, însă atitudinea lor rămâne una discriminatorie şi greşită”.

Alecsandra Puflea, declarație pentru Daily Mail

—————————————

Debra Hutchins, administratoarea hotelului, a spus despre cazul drei Puflea că nu este discriminare pe baza naționalității, dar a refuzat să explice motivele pentru care româncei i-a fost refuzată cazarea, relatează The Telegraph.

Comentariile publicului la articolele publicate în presa britanică au arătat înțelegere și simpatie pentru româncă, denunțând atitudinea lanțului hotelier ca greșită și nepotrivită societății britanice de azi. Câțiva din utilizatori au ironizat orașul Hull pentru un astfel de incident, în contextul în care orașul va fi, în anul 2017, capitala culturală a Regatului Unit.

Autor articol: Anamaria Sandra

Comentarii

O parere la “Româncele n-au voie la hotel, că poate-s prostituate”

 1. Arlekin Spune:

  din pacate TOATE romancele sunt curve, prostituale, cersetoare etc ptr ca:
  – nu au educatie
  – nu au cultura
  – nu stiu sa se poarte, imbrace, converseze, convietuiasca in afara Romaniei
  – habar nu au ce este Femeia si la ce foloseste in occident si UE

Spune-ti si tu parerea!