Româncele prostituate din UK sunt self-employed şi nu pot fi deportate

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 13 mai 2016

uk-prostituate-romance-self-employed

Mai multe prostituate est-europene din UK, majoritatea românce, au primit notificări de deportare de la autorităţile britanice pe motiv că, după primele trei luni de şedere, nu îşi exercită drepturile conform tratatelor de aderare la UE, adică nu muncesc legal sau studiază.

Ele intenţionează, însă, să conteste aceste decizii, sugerând că lucrează perfect legal, ca şi self-employed, adică liber profesioniste.

Potrivit cotidianelor The Guardian şi The Daily Express, avertismentele primite de prostituate au fost eliberate de oficialii care lucrează la „Operaţiunea Nexus”, o iniţiativă comună a poliţiei britanice şi a birourilor de imigraţie care vizează deportarea imigranţilor suspectaţi de comiterea de infracţiuni pe teritoriul Regatului Unit. De la iniţierea „Operaţiunii” în 2012, autorităţile au deportat „mii de imigranţi”, deşi nu au dat un bilanţ mai exact în această privinţă.

Ceea ce este interesant este faptul că în Marea Britanie prostituaţia este legală, însă multe dintre activităţile asociate industriei sexului, precum deţinerea unui bordel sau proxenetismul, sunt în afara legii. Aşa se face că mai multe femei au fost arestate în urma unor razii făcute de poliţia britanică împotriva reţelelor de traficanţi de carne vie, iar acestea nu sunt de acord cu deportarea, urmărind să atace deciziile de deportare pe cale legală, pe baza faptului că au practicat prostituţia ca şi self-employed.

—————————————

Femeile sunt sprijinite în demersurile lor de Colectivul Englez al Prostituatelor (ECP), o organizaţie sindicală a lucrătoarelor din industria sexului, iar şansele de câştig sunt destul de bune, în condiţiile în care cazuri precedente judecate în ţările membre UE au stabilit că prostituţia constituie o meserie liber-profesionistă în ţările în care este legalizată, cum se întâmplă şi în Marea Britanie.

—————————————

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

O parere la “Româncele prostituate din UK sunt self-employed şi nu pot fi deportate”

  1. Mihai Spune:

    I want to say this people who doing that it’s not Normally. Because that why happened to see a lot of person woman killed by some client with one it’s not satisfied from the service with one she do.Better to stop this.

Spune-ti si tu parerea!