Romancele, in topul fertilitatii din UK

Articol publicat in sectiunea UK la zi pe data 6 februarie 2014

Potrivit unui raport al Biroului National de Statistica din Marea Britanie citat de cotidianul The Times, cetatenii romani stabiliti in UK au mai multi copii decat orice alt grup etnic. Datele arata ca in 2011, 25% dintre copiii nascuti in Anglia si Tara Galilor apartin unor mame nascute in strainatate, fata de 16% cu zece ani mai devreme, relateaza The Times. Sistemul de protectie sociala din Marea Britanie ar putea fi unul dintre factorii cresterii natalitatii, potrivit unui reprezentant ONS.

In ceea ce priveste situatia romancelor, datele arata ca acestea au cea mai mare fertilitate din Anglia si Tara Galilor, cu o medie de 2,93 copii pe an, in comparatie cu doar 1,25, cat este media in Romania. De cealalta parte, femeile nascute in Marea Britanie au in medie 1,84 copii pe durata vietii.

Potrivit Daily Express, care a comentat aceasta statistica, romancele care traiesc in Marea Britanie fac mai multi copii pe cheltuiala contribuabililor britanici, decat atunci cand se afla in tara lor natala. Alocatiile pentru copii, ajutoarele pentru locuinte si indemnizatiile de somaj, alaturi de educatia gratuita si de sistemul sanitar fara plata ar putea juca un rol in decizia lor de a avea mai multi copii aici, potrivit Biroului National de Statistica, mai scriu jurnalistii de la Daily Mail.

Raportul ONS se bazeaza pe recensamanturile facute in 2001 si in 2011 si a statisticilor Eurostat si constata ca rata natalitatii in randul imigrantilor este cu mult mai mare decat cea in randul parintilor nascuti in Marea Britanie.

Autor articol: Oana Padureanu
Etichete: , , , , , , , , , , , , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!