„Români, bucuraţi-vă de prostia politicienilor britanici!”

Articol publicat in sectiunea UK, despre români pe data 19 mai 2014

Un comic britanic cunoscut datorită apariţiilor sale în programele de divertisment televizate a transmis românilor o invitaţie publică de a se stabili în Regatul Unit. Mesajul conţine ironii acide la adresa politicienilor şi a locuitorilor Marii Britanii.

„Veniţi în Marea Britanie!”, este îndemnul lansat către români de comicul şi activistul britanic Mark Thomas. El li se adresează cetăţenilor din România cu „Dragi români”, în timp ce pe unii politicieni britanici îi caracterizează ca „turbaţi”. În acelaşi timp, el dă asigurări că persoanele din Marea Britanie care manifestă atitudini rasiste nu sunt reprezentativi pentru această ţară.

„Este fabulos aici şi eu sunt sigur că o să vă placă. Da, avem politicieni turbaţi, cu spume la gură, cu manifestări rasiste, dar noi considerăm că aceştia sunt mai degrabă surse de divertisment, decât motiv de teamă. Veniţi şi bucuraţi-vă de prostia lor împreună cu noi!”, spune Mark Thomas într-o scrisoare deschisă adresată românilor din Marea Britanie.

„Este adevărat că au existat unele comentarii rasiste prin mass-media, scrise de pornografi, voiajori şi pungaşi cu limba maro, dar aceşti oameni merită să fie compătimiţi pentru comportamentul lor neadaptat şi ignorant. Toţi aceşti oameni nu reprezintă Marea Britanie, vă asigur!”, continuă comicul.

Textul se încheie cu o invitaţie la o petrecere de bun-venit: „Vă rugăm să luaţi în considerare posibilitatea de a veni şi de a lucra alături de noi. Iar dacă luaţi o astfel de decizie, scrieţi-mi prin intermediul website-ului http://www.markthomasinfo.co.uk. În cazul în care o să veniţi înainte de data de 24 mai, am să organizez personal o petrecere de bun venit pentru voi, cu ceai și prăjituri.”

„Sper să ne vedem în curând!” adaugă, la final, comicul care îşi semnează scrisoarea simplu: „Mark Thomas, cetăţean britanic.”

Autor articol: Marcel Istrate

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!