Români care fură în Anglia şi în Franţa. Noutate?

Articol publicat in sectiunea Diaspora, Diaspora în lume pe data 29 februarie 2016

uk-romi-hoti

Românii au plecat la muncă în străinătate, fiecare după puteri. Doar că unii au „şansa” de a-şi practica meseria oriunde în Europa fără să mai treacă cu diplomele pe la Naric pentru a le echivala; pentru că ei sunt nişte „întreprinzători”, iar proba lor este întotdeauna practică; pentru că ei ştiu „să pună mâna” pe oportunitate.

 

Hoţii români din pub-urile din Birmingham nu şi-au cerut scuze c-au furat!

O trupă de cinci cetăţeni români, printre care şi-un minor, stabiliţi în Birmingham, au dat lovitură după lovitură în perioada iunie – august 2015 la mai multe localuri. Nu s-au rezumat doar la pub-uri şi restaurante din Birmingham, ci au circulat şi pe la Oxford, Nottingham, Rugby, Loughborough, Stamford, Wolverhampton şi Lutterworth.

Potrivit Loughborough Echo, cei cinci români – Elisai Păun de 20 de ani, Vasile Dinu de 19 ani, Teofil Schian de 19 ani, David Panghatia (român?) de 19 ani şi un minor de 16 ani – şi-au recunoscut vinovăţia în 24 de cazuri de furt şi vor primi o sentinţă în luna aprilie.

—————————————

Metoda de lucru la 18 din cele 24 de cazuri de furt a fost aşa-numitul „table surfing”, practica prin care hoţul abordează victimele aşezate la masă cu diverse poveşti; el pune pe masă meniuri sau foi volante astfel încât să acopere obiectele de valoare, precum mobilele, mascând „întinsul mâinii”.

—————————————

Un purtător de cuvânt al poliţiei din West Midlands a spus că cei cinci români sunt hoţi profesionişti şi că lucrează organizat. Mai mult, „aceşti infractori nu şi-au cerut scuze pentru cele comise şi de-a lungul investigaţiei n-au dat vreun semn că le-ar părea rău.”

 

trimiteri-sus-4

Infractorii britanici „fac valuri” pe plajele din Spania

Romanians Are Coming… după mobilul tău!

Au furat £1,3 milioane de la ATM-uri în doar 5 zile

50 de spargeri în Scoția, date de bande de români

trimiteri-jos-4

 

Deşi hoţii români n-au vrut să spună ce făceau cu mobilele furate, poliţiştii britanici cred că erau trimise în străinătate pentru a fi vândute la negru.

 

Mickey Mouse neobrăzatu’, la Disneyland Paris

Dinsleyland Paris a avut anul trecut 15 milioane de vizitatori şi este o destinaţie preferată a britanicilor. Într-un asemenea context, cerşetorii şi hoţii de buzunare români nu aveau cum să ocolească obiectivul.

—————————————

Una din tehnicile folosite era aceea de a învălui victimele în grup, cu ajutorul minorilor, unii distrăgând atenţia fiind echipaţi în Mickey Mouse, iar ceilalţi „executându-şi” victimele când acestea nu erau atente; câştigul zilnic era de cel puţin £6.000.

—————————————

Se estimează că turiştii au fost „uşuraţi” de bani şi obiecte în valoare de mai bine de un milion de lire sterline pe an.

În urma unei colaborări între forţele de ordine franceze şi româneşti începută în urmă cu un an, săptămâna trecută 17 persoane au fost arestate, dintre care doi minori, respectiv trei copii sub 13 ani care au fost preluaţi de serviciile franceze de protecţia copilului.

Investigaţia a fost una de amploare şi s-a desfăşurat inclusiv în România. Capii grupării pot primi până la 30 de ani de închisoare pentru „furt organizat, spălare de bani în formă gravă, trafic de persoane, incitare directă a tinerilor la comiterea infracţiunilor, neglijenţă asupra minorilor sub 15 ani.”

Mulţi dintre cei arestaţi se aflau în taberele de romi din jurului Parisului şi erau bine cunoscuţi de poliţia franceză, fiind chestionaţi în repetate rânduri pe străzile Parisului, când, de regulă, în lipsa actelor de identificare, dădeau nume false, nu-şi spuneau adevărata vârstă şi nu acceptau să li se ia amprentele sau să li se facă un scan al oaselor care le-ar putea indica poliţiştilor vârsta. Câţiva dintre cei reţinuţi au mai fost arestaţi în trecut de peste 12 ori, inclusiv în România.

Cercetările continuă. Până acum s-au recuperat £20.000 cash, precum şi alte obiecte de valoare şi se urmăreşte unde au fost plasaţi restul banilor.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!