Români condamnaţi pentru că au ucis la volan în UK

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 29 ianuarie 2016

londra-soferi-romani-condamnati-inchisoare

Din neatenţie, neşansă sau pură inconştienţă, viaţa oricărui şofer se poate transforma fulgerător într-un calvar. Este cazul a doi români care anul trecut au accidentat fatal, fiecare, câte un cetăţean britanic. Iată pedepsele pe care le-au primit zilele trecute: şoferiţa de tir, Stana Călţun, a primit 4 ani şi jumătate de închisoare, iar culturistul George Claudiu Albu, care conducea un Bentley când s-a petrecut nenorocirea, a primit şi el 8 ani de închisoare.

 

Bentley-ul şi consumul de droguri i-au adus năpasta

În august 2015, George Claudiu Albu, de 31 de ani, se afla într-o seară la volanul Bentley-ul său de mâna a doua, în valoare de aproximativ £25.000, circulând prin Notting Hill, zonă cu pretenţii din Londra. Fiind sub influenţa băuturilor alcoolice şi a drogurilor, românul a lovit un tânăr grădinar care coordona traficul în jurul van-ului său.

Fără să stea pe gânduri, culturistul l-a abandonat pe marginea drumului, inconştient, însă oamenii legii l-au prins şi reţinut la câteva ore de la accident, acuzându-l de omor din culpă.

Iată ce scrie pe site-ul www.is-a-c*nt.com, dedicat persoanelor neagreate, despre culturistul român. Păstrăm limba engleză, pentru efect:

„So, what did big gay George do? Did he call an ambulance? Nope. Did he try and administer first aid? Nope. Did he do a runner with his shirtless boyfriend, leaving the engine running, the car leaking fluids and the stereo blaring gangsta (c)rap while his unfortunate victim lay dying in the road? Oh yes.”

Zilele trecute, românul şi-a primit sentinţa: opt ani de închisoare.

 

A nu se folosi mobilul la volan!

În octombrie 2015, Stana Călţun, aflată la volanul unui tir pe A282, în apropiere de West Thurrock, din Essex, a lovit un motociclist. Victima, un britanic de 53 de ani, a fost spitalizată de urgenţă, însă n-a supravieţuit.

Deşi românca a încercat iniţial să nege faptul că vorbea la telefon, poliţia a descoperit că la ora accidentului Stana Călţun era angajată într-o conversaţie telefonică de şapte minute. În plus, femeia făcuse şi alte apeluri telefonice anterior accidentului, fapt ce, conform poliţiei, au determinat-o pe româncă să-şi piardă concentrarea, iar tirul pe care-l conducea să „alunece” către prima bandă de pe şosea, unde motociclistul britanic circula regulamentar.

Zilele trecute, românca s-a declarat vinovată în faţa judecătorului la Basildon Crown Court şi a primit patru ani şi jumătate de închisoare, precum şi o interdicţie de a nu mai şofa pe străzile britanice până în 2018.

Autor articol: Cristian Enache
Etichete: , , , , , , , , , , ,

Comentarii

2 pareri la “Români condamnaţi pentru că au ucis la volan în UK”

  1. Hitler Spune:

    Jegosul ala „”culturist-ul p..i,daca te vad vreodata pe strada dupa ce iesi din puscarie,dau cu masina peste tine imediat.Tiganul dracu ce esti,sa iti putrezeasca oasele in puscarie

  2. Lana Spune:

    „Coruptia ucide” Carnete de conducere „cumparate” reprezinta in ochii mei „crima cu premeditare”. Ar trebui cercetat si in tara, cine le-a dat la cei doi carnetele de conducere si mai ales cum. Romanii habar n-au sa conduca, fiindca nu fac scoala de condus ca lumea si nu-si iau carnetele de conducere in mod cinstit. Si cand vin aici cu carnetele lor de conducere se mai si lauda in public, ca le-au luat cu spaga. Sunt un pericol public si ar trebui bagati la puscarie si cei care le dau carnetele de-a moaca.

Spune-ti si tu parerea!