Români mai mulți, infractori mai puțini

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 10 aprilie 2014

Numărul infracțiunilor comise de români pe teritoriul Marii Britanii s-a diminuat în perioada scursă de la 1 ianuarie 2014, arată ultimele date statistice publicate de reprezentanții poliției din regat.

Un articol publicat de Huffington Post UK, în ediția sa din 9 aprilie, atarge atenția asupra cifrelor recent comunicate, care contrazic „predicțiie alarmante ce anunțau un val de ilegalități ce urmau a fi comise odată cu «invazia» românilor și bulgarilor de la începutul acestui an”.

Puțin peste 1.500 de români au fost condamnați pe întreg teritoriul Regatului Unit în primul trimestru al anului în curs, în scădere cu 15% față de aceeași perioadă a lui 2013. Datele au fost obținute de Ambasada României la Londra, direct de la surse din interiorul poliției, conform Huffington Post UK.

Infracțiunile comise de români în Londra, pe parcursul primei luni a acestui an, au fost, de asemenea, mai puține cu 3% decât în ianuarie 2013, conform informațiilor furnizate aceleiași publicații de către Metropolitan Police.

Doar 563 de români au fost arestați în Londra în cursul lunii ianuarie. Cifra reprezintă 2,8% din numărul total al celor aproximativ 20.0000 de persoane reținute în aceeași lună, de către polițiștii de la Metropolitan Police.

„Toate acestea dovedesc că rata infracțiunilor cu autori români se află în scădere, dacă ținem cont de fracțiunea pe care cetățenii originari din România o reprezintă în raport cu populația totală a capitalei Marii Britanii”, a subliniat Ion Jinga, ambasadorul român la Londra.

Cifrele „contrazic previziunile lansate în trecut de o parte din tabloidele britanice, care susțineau că numărul infracțiunilor va crește îngrijorător”, a atras atenția și Don Flynn, reprezentant al organizației non-guvernamentale britanice Migrants Rights Network, care luptă pentru drepturile imigranților în această țară. „Rata infracționalității în rândul românilor și bulgarilor a scăzut în loc să crească, dacă ținem cont că numărul acestora a crecut în Marea Britanie cu aproximativ 40%, pe parcursul anului trecut”, a mai arătat Flynn.

Autor articol: Marcel Istrate

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!