Români plecați în Libia, salvați de autorități

Articol publicat in sectiunea Diaspora în lume pe data 15 iulie 2015

Șapte români care se aflau la muncă în localitatea Misurata, din Libia, au fost repatriați în siguranță, în urma unui conflict cu angajatorul local, situația fiind aplanată datorită asistenței consulare oferite de MAE, prin intermediul Ambasadei României la Tripoli, relocată la Tunis.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat că șapte muncitori români aflați în localitatea Misurata, Libia, au fost evacuați și repatriați în siguranță. Conform sursei citate, românii se aflau într-o situație dificilă, ca urmare a unui conflict de muncă cu angajatorul local, dar datorită asistenței consulare oferite de MAE, prin intermediul Ambasadei României la Tripoli, relocată la Tunis, situația a fost aplanată. „În mod regretabil, grupul s-a deplasat în Libia, ignorând avertismentele permanente ale Ministerului Afacerilor Externe de a evita orice călătorie în acest stat, având în vedere situația de securitate precară”, arată MAE.

Acțiunile de evacuare și repatriere au fost coordonate de celula de criză activată la nivelul Centralei MAE din dispoziția ministrului afacerilor externe, Bogdan Aurescu, cu implicarea directă a Ambasadei României la Tripoli, relocată la Tunis, Consulatul General al României la Istanbul și cu sprijinul Organizației Internaționale pentru Migrație (O.I.M.). MAE atrage încă o dată atenția asupra pericolului extrem la care se expun cetățenii români dacă se deplasează în Libia, aceste situații putând fi evitate dacă recomandările și avertismentele de călătorie ale MAE sunt luate în considerare.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!