Romani premiati de Google

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 21 decembrie 2009

Google a premiat compania romano-germana iQuest cu 100.000 de dolari pentru o aplicatie software care va fi integrata in sistemul de operare Android, dezvoltat de gigantul american pentru telefoane mobile. „Compania iQuest a primit trofeul categoriei «Aplicatii pentru turism» si o recompensa de 100.000 de dolari in cadrul concursului mondial initiat de Google. Competitia anuala Android Developer Challenge este la a doua editie si are ca scop incurajarea dezvoltatorilor software de a crea aplicatii pentru sistemul de operare Android al Google, functional pe dispozitivele mobile de ultima generatie”, informeaza compania romano-germana, potrivit Mediafax.

In etapa finala s-au calificat 200 de aplicatii, cate 20 in fiecare din cele zece categorii. Castigatoarea categoriei Travel, aplicatia Trip Journal a companiei iQuest, devine astfel una din cele mai bune zece aplicatii din lume, dezvoltate in 2009 pentru telefoanele cu sistem de operare Android.

Soft-ul a fost creat in circa cinci luni si vizeaza, printre altele, urmarirea rutelor prin GPS si vizualizarea pozitiei pe Google Maps, memorarea coordonatelor si realizarea de fotografii insotite de note, inregistrarile putand fi exportate pentru vizualizare pe Google Earth, iar fotografiile incarcate pe albume web Picasa. Trip Journal va putea fi instalat incepand din aceasta saptamana pe iPhone, dar si pe alte smartphone-uri (telefoane inteligente) care folosesc sistemul Android. Compania detine centre de dezvoltare software la Cluj-Napoca si Brasov, sediul central la Frankfurt si birouri de consultanta la Bucuresti, Budapesta, Paris si Goteborg.


Etichete: , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!