Românii de la Salad Box, într-o extindere internaţională mult mai mare

Articol publicat in sectiunea Afaceri românești, Diaspora, Poveşti româneşti pe data 1 martie 2016

uk-salad-box-se-lanseaza-la-londra

Momente excelente pentru lanţul românesc de restaurante Salad Box! Planurile de extindere internaţională de care vă informam cu doar două luni înainte au căpătat dimensiuni neaşteptate. Printre altele, în Marea Britanie nu se vor mai deschide doar unul – două restaurante, ci „numeroase” locaţii, într-un timp foarte scurt! Impresionantă este şi deschiderea pe care Japonia o pune la dispoziţie românilor.

Salad Box este un lanţ românesc de restaurante cu servire rapidă, specializat în salate de legume, dar şi supe cremă, fresh-uri, iaurturi, salate de fructe, limonadă. Este varianta sănătoasă de fast food. În România Salad Box se laudă cu 34 de unităţi, ceea ce o plasează pe primul loc în ţară dintre reţelele de restaurante fast food fondate pe plan local. Alte trei unităţi au fost deja deschise în Germania şi Ungaria.

Dan Isai, directorul Salad Box, la deschiderea celei de-a 35-a unitate din România, un restaurant în regim de franciză localizat în Centrul Vechi din capitală, a declarat următoarele (citat de wall-street.ro):

—————————————

„Extinderea noastră va fi internaţională. Avem discuţii în Anglia, Scandinavia, Algeria şi Japonia. Nu ştiu unde se termină. Londra o să fie primul oraş. Am schimbat strategia de abordare a pieţei din Anglia: nu o să deschidem 1-2 magazine, avem negocieri mari cu cel mai mare food operator de acolo şi o să fie deschideri multe într-o perioadă scurtă de timp. Nu vrem să dăm idei altora şi după aceea să pierdem poziţiile”.

—————————————

 

trimiteri-sus-4

Afaceri combinate, în familie, afaceri competitive

Piaţa bio, influenţată de români

AM AFACERE IN UK!

Perfect Cut, prima frizerie românească din Crewe

trimiteri-jos-4

 

Cu salată am crescut!

Ţările în care se extind nu sunt alese la întâmplare, cel mai important fiind găsirea unui partener de afaceri corespunzător, conform lui Isai:

—————————————

„Este imaginea noastră pe piaţa respectivă. Nu l-ai găsit (n.r. partenerul de afaceri), degeaba ai locaţia şi finanţare pentru a deschide acolo. Prin conjuncturi am ajuns ca Guvernul japonez să ne caute, are oameni trimişi în 20 de ţări în care timp de trei ani de zile să observe concepte care să nu existe la ei. A decis că este mai ieftin şi mai rapid să le adapteze decât să le ia de la zero. Salad Box este unul dintre brand-urile care au fost luate de către statul japonez pentru a fi implementate. Ne ajută cu birouri gratis timp de un an de zile, operatori, finanţare, tot ce este nevoie ca să putem deschide acolo. Nu am pus degetul pe hartă”.

—————————————

Dan Isai a mai explicat că marja de profit a restaurantelor de peste hotare este mai mare – în România ar fi undeva la 10%, pe când în străinătate profitul se poate şi dubla. Asta pentru că materia prima este mai ieftină afară, chiriile de multe ori sunt mai mici decât în România, iar dacă în ţară Salad Box vinde o salată cu 4-5 euro, la Londra, spre exemplu, o poate vinde cu echivalentul a 10 euro.

Potrivit Ziarul Financiar, Salad Box este al treilea lanţ de fast food ca mărime din România, după McDonald’s şi KFC. Anul trecut, lanţul a înregistrat o cifră de afaceri totală de 14 milioane de euro, iar pentru acest an Dan Isai estimează un rulaj de 20-22 de milioane de euro.

Autor articol: Cristian Enache
Etichete: , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!