Români striviţi între trei TIR-uri, aproape de Southampton

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 11 decembrie 2015

uk-accident-autostrada-doi-romani-morti

Marţi, 1 decembrie, de Ziua Naţională, doi români circulau cu un Ford Mondeo pe autostrada M271 din Anglia, în apropiere de Southampton, când s-a întâmplat nenorocirea.

Marian Olteanu, din Bârlad, de 36 de ani, venise în Anglia de aproximativ un an şi se stabilise în Southampton. Prietenii lui spun că, înainte de a lua direcţia Marii Britanii, lucrase în Italia timp de mai mulţi ani, iar la Southampton îşi găsise de muncă la o spălătorie auto.

Potrivit BBC, citat de Adevărul, trei TIR-uri s-au ciocnit între ele prinzând la mijloc autoturismul Ford Mondeo în care se afla bârlădeanul. În maşină cu el se afla şi un al doilea român, Ion Călin, de 42 de ani. Amândoi au murit pe loc, autoturismul în care se aflau fiind turtit pur şi simplu. Alţi doi şoferi de TIR au fost accidentaţi şi au fost duşi la un spital, dar leziunile suferite nu le pun viaţa în pericol.

 

trimiteri-sus-4

Ucisă cu sânge rece, în locuința din East Ham! O româncă a fost mutilată cu cuțitul de logodnicul ei

Criminalul româncei ucisă și abandonată într-un container va fi închis pe viață

Tratat de medicii britanici, salvat de cei români

UNDE SE DUC BANII ROMÂNILOR?

trimiteri-jos-4

 

Accidentul a avut loc în jurul orei 5.15pm, când, în oricare zi de luni până vineri, traficul pe autostrada M271 este infernal. După ciocnirea care s-a soldat cu moartea celor doi români, circulaţia în zonă a fost blocată şi s-au format kilometri întregi de maşini în aşteptare, poliţia părăsind locul incidentului abia spre orele dimineţii următoare.

Singura rudă a lui Marian Olteanu aflată în Marea Britanie, Mihaela Simona McDonald, a găsit soluţia deschiderii unui cont special în care se pot face donaţii pentru a ajuta familia acestuia să-şi repatrieze fiul în ţară şi, cu ajutorul unui cont pe Facebook, cu denumirea „Ajutati-ne va rugam sa il repatriem pe Marian Olteanu”, românii săritori au avut ocazia să contribuie la strângerea fondurilor necesare.

În cursul zilei de 8 decembrie pe contul menţionat de Facebook s-a anunţat că banii care mai erau necesari pentru a se completa suma de repatriere fuseseră deja strânşi, însă doamna McDonald, fiind întrebată de un utilizator Facebook dacă se pot face contribuţii în continuare, a răspuns pozitiv, pentru că familia lui Marian Olteanu are nevoie de tot sprijinul, inclusiv financiar, în aceste momente deosebit de dificile.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!