Români suspendați pentru dopaj

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 9 ianuarie 2015

564 dopingAtleta Cătălina Puşcaşu, specialista de sprint, a fost suspendată pentru 2 ani, până la data de 29 septembrie 2016, după ce a fost depistată pozitiv cu drostanolon la 30 august, a anunțat site-ul oficial al Federaţiei Internaţionale de Atletism.

Pe lista publicată de oficialități se mai află și Anca Heltne, specialistă în aruncarea greutăţii, care a fost suspendată pentru 8 ani, adică până la 10 martie 2022, după ce a fost depistată pozitiv la metadienonă şi dehidrocloromatiltestosteron, dar şi aruncătorul de disc Sergiu Ursu, suspendat până la 12 mai 2016 după ce a fost depistat pozitiv, la fel ca şi Heltne, la dehidrocloromatiltestosteron.

Însă lista nu se oprește, din nefericire, aici, pentru că alţi şase români sunt suspendaţi pentru dopaj: Ioan Ştefan Vasile (pozitiv la letrozol, suspendat 2 ani, 10 martie 2016), Sebastian Varga (metaboliţi ai metandienonei, suspendat 8 ani, 2 septembrie 2017), Roxana Bîrcă (metasteron, suspendată până la 3 septembrie 2015), Rodica Chiriţă (suspendată pe viaţă începând cu 8 decembrie 2005), Corina Dumbrăvean (suspendată pe viaţă începând cu 18 mai 2010, ea refuzând efectuarea controlului anti-doping) şi Simona Raula Maxim (suspendată până la 7 august 2017, și ea refuzând controlul de profil).
Trist, însă iată că și sportivii români sunt atrași de mirajul rezultatelor obținute prin alte mijloace decât cele sportive. Este drept, când unele performanțe devin greu de imaginat, iar unii sportivi sunt bănuiți la fiecare pas că sunt dopați, tentația este imensă, și iată că se cade ușor în ea. Păcat și sperăm că vom avea parte de cât mai puține astfel de cazuri.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!