Români în UK Challenge: provocarea de a fi mai buni!

Articol publicat in sectiunea Diaspora, Evenimente românești pe data 3 iulie 2016

uk_mars romanesc

Săptămâna trecută, aproape 40 de români, cu vârste cuprinse între un an și șase luni și 50 de ani, s-au reunit cu tricolorul în față într-o acțiune de suflet și sănătate, Români în UK Challenge, a doua ediție. Provocarea acestui an a fost escaladarea celui mai înalt vârf muntos din Anglia, Scaffel Pike.

„O zi superbă pe cel mai înalt munte al Angliei. Felicitări Alex Dan Dumitru pentru organizarea celei de-a doua ediții a Romanians in UK Challenge” (Daniel Popa). Este doar unul din mesajele de felicitare și de apreciere ale participanților români la acțiunea sportivă și caritabilă, inițiată de maratonistul român Alex Dan Dumitru. Toți participanții au avut aceleași mesaj și toți au fost încântați că au avut posibilitatea să iasă în aer liber, să facă mișcare împreună cu toată familia și, la fel de important, să-i ajute pe copiii bolnavi de cancer din România. Atât participanții, cât și alți români au donat pentru „Campania pentru Adunații Copăceni”, prin intermediul celor de la Hospices of Hope, UK, inițiatorul Fundației „Hospice Casa Speranței”, România.

 

Români fericiți în Anglia

„A fost o acțiune reușită și nu spun asta doar eu, ci au spus-o toți participanții. Ne-am simțit bine împreună și am avut ocazia să străbatem un traseu pitoresc al acestei țări care, împotriva a tot ceea ce se spune mai ales în ultima perioadă, ne-a primit cu brațele deschise.

Prin donațiile participanților, am strâns suma de 450 de lire pentru Campania noastră umanitară. Și mai important este faptul că donațiile sunt deschise și toți cei care vor să ajute acești copii din România o pot face în continuare accesând și donând pe pagina de Internet (http://goo.gl/Om0DN5). Am avut și un sponsor al acțiunii prin intermediul căruia toți participanții au fost premiați, firma Rocolete. Mulțumesc acestei firme și mulțumesc tuturor participanților pentru stoicismul și perseverența de care au dat dovadă. Cred eu că toți și-au depășit limitele la această provocare”, a declarat Alex Dan Dumitru.

—————————————

„Am avut participanți români din Leeds, Manchester, Londra, etc. De altfel, pentru anul viitor plănuim o provocare care se va petrece mult mai aproape de Londra și sperăm că atunci vor fi și mai mulți români.”

Alex Dan Dumitru

—————————————

Autor articol: Gelu Irimia

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!