România, în F1?

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 21 aprilie 2014

531 f1Candidatura unei echipe cu origini române pentru un loc pe grila Campionatului Mondial de Formula 1 este analizată momentan de Federaţia Internaţională de Automobilism, informează agenţia France Presse, citând un comunicat al FIA.

În decembrie 2013, Federaţia Internaţională de Automobilism a deschis o procedură pentru atragerea unor noi echipe în F1, iar prima acceptată a fost Haas Formula, patronată de omul de afaceri american Gene Has.

Potrivit site-ului oficial al Formulei 1, au fost primite și alte candidaturi la FIA, iar o potenţială echipă românească, purtând numele de Forza Rossa, este într-un proces de investigaţii suplimentare.

FIA, cu sediul la Paris, nu a precizat cu exactitate din ce ţară provine Forza Rossa, dar AFP a concluzionat din surse proprii că echipa Forza Rossa are origini române. „O altă candidatură, de origine română, botezată Forza Rossa, este în curs de examinare de către FIA”, a notat AFP.

Noua echipă ar putea avea legături cu Forza Rossa, unicul importator Ferrari în România, Bulgaria şi Republica Moldova. Din 2011 firma este şi reprezentant exclusiv al mărcii Lotus în România, Serbia, Muntenegru şi Republica Moldova, marcă provenind de pe meleaguri britanice.

Forza Rossa este deţinută de Camelia şi Ion Bazac prin Forza Rossa Holding, Bazac fiind un fost ministru al Sănătății.

Conform unor zvonuri vehiculate de presa internaţională, echipa Forza Rossa ar putea să fie condusă de Colin Kolles. Acum în vârstă de 46 de ani și născut la Timişoara, cu numele de Călin Colesnic, de profesie medic stomatolog, Kolles a fost manager al echipelor Jordan, Midland, Spyker, Force India şi HRT. Ultima echipă la care a activat, ca „team principal”, a fost Hispania Racing Team, desfiinţată anul trecut.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!