România, în grafic

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 1 iulie 2016

635 handbalRomânia este în grafic la Campionatul Mondial Universitar de la Malaga, atât cu echipa feminină, cât şi cea masculină, care au înregistrat până acum doar victorii.

Fetele au învins India în prima zi cu 43-11, iar marţi au trecut şi de Spania cu 20-19, în meciurile desfăşurate în cadrul Grupei Y. Calificarea în semifinale nu este însă asigurată, în condiţiile în care o altă partidă din această grupă s-a terminat cu victorie la limită, Spania – Japonia 27-26. Plecând de la premisa că India nu poate încurca ţara gazdă, valoarea dintre cele două naţionale fiind incomparabilă, atunci România se vede nevoită să obţină cel puţin un punct din partida cu Japonia, programată miercuri, de la ora 13:15, pentru a fi sigură de prezenţa în semifinale. În cazul în care vor pierde, atunci tricolorele riscă să iasă din competiţie. Doar dacă eşecul ar fi înregistrat la un gol, atunci în discuţie se iau alte criterii de departajare, gen goluri mai multe marcate, etc.

În partida cu Spania, România a suferit destul de mult, iar succesul a stat sub semnul întrebării până la final. La casele de pariuri, ţara gazdă a fost cotată ca favorită, dar din punct de vedere al structurii loturilor, echipa lui Buceschi şi Alexandrescu a stat mai bine. România a deplasat la Malaga 3-4 potenţiale handbaliste pentru lotul olimpic de la Rio, pe când Spania nu a reţinut nici o jucătoare cunoscută, ci doar fete care activează în întrecerea internă la Bera Bera, Zuazo, Malaga, Guardes, Oviedo, Aula Cultural, etc. Ar mai trebui remarcat faptul că Liga Naţională este cotată mai bine decât întrecerea internă din Spania.

Gazdele au impus însă ritmul şi au condus în cea mai mare parte a jocului. Diferenţa de scor a fost şi de patru goluri (8-4, min. 18) şi 14-10 (min. 36), dar România a reuşit să revină pe tabelă, iar în final să câştige. Tricolorele au întors rezultatul cu apărarea şi în special cu intervenţiile Denisei Dedu, care a parat câteva mingi din situaţii critice. Abia în minutul 58, naţionala feminină a fost sigură că va obţine cel puţin un punct, după ce s-a desprins la 20-18. În ultimele zeci de secunde, România a evoluat în inferioritate, dar a rămas în avantaj, astfel că se menţine pe primul loc în grupă înaintea ultimei etape.

În turneul masculin, România a învins Coreea de Sud în prima zi cu 29-28, după un meci în care Demis Grigoraş a marcat 17 goluri! Marţi, băieţii au învins şi Portugalia cu 30-26. Pentru calificarea în semifinale, România mai are nevoie de un punct în partida cu Egipt, programată miercuri de la ora 17:30.Egipt are o victorie, 26-24 cu Portugalia, şi o înfrângere, 27-28 cu Coreea de Sud. 

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!