România în Schengen, o nouă ameniţare

Articol publicat in sectiunea UK, despre români pe data 13 martie 2015

Intrarea României şi Bulgariei în spaţiul Schengen este periculoasă pentru Marea Britanie, scrie Daily Express.

Marea Britanie ar putea fi lovită de un nou val de imigranţi, graţie eliminării graniţelor dintre România, Bulgaria şi restul spaţiului Schengen. Germania a anunţat că este pregătită acum să accepte ca cele două ţări est-europene să devină membre Schengen.

După acest moment, oricine va reuşi să treacă graniţa uneia din cele două ţări, venind dinspre Turcia sau Ucraina, spre exemplu, ar putea călători prin tot spaţiul Schengen fără a fi nevoiţi să arate vreun act de identitate. În schimb, Marea Britanie nu face parte din spaţiul Schengen, existând un control riguros la traversarea Canalului Mânecii.

————————————–

E un lucru extraordinar că Germania face un asemenea pas, în condiţiile în care românii şi bulgarii pot deja circula liber în toată Europa. Singurii care vor beneficia de pe urma unei asemenea măsuri vor fi cei care acum nu pot traversa legal Europa. Aceasta arată cât de determinaţi sunt germanii să se ajungă la un stat integrat total, fără graniţe interne, la Statele Unite ale Europei.”

Gerard Batten, parlamentar european Ukip

————————————–

Sunt şi opozanţi ai aderării României şi Bulgariei la spaţiul Schengen. Olanda insistă la îmbunătăţirea controalelor la graniţă şi la reducerea corupţiei din cele două ţări, în timp ce Franţa se teme că s-ar putea trezi cu alte câteva mii de imigranţi la porturile sale de pe Canalul Mânecii. Se mai ştie şi că organizaţii mafiote din Rusia, Turcia şi din Asia folosesc România ca şi centru de operare, existând riscul înteţirii traficului de droguri, de arme şi de persoane.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!