România nu a aderat la UE pentru ca societățile austriece să trimită profitul făcut pe spatele românilor în Austria, în timp ce statul austriac discriminează cetățenii români

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 3 iulie 2015

Cetățenii români, beneficiari ai alocațiilor pentru copii, se află pe locul 5 în Austria între statele UE (cetățenii maghiari primesc de 5,9 ori mai mult, cetățenii slovaci primesc de 4,3 ori mai mult, cetățenii polonezi primesc de 2,8 ori mai mult și cetățenii sloveni primesc de 1,18 ori mai mult).

Cetățenii români din Austria (30-60.000), deși sunt de 2-4 ori mai mulți decât cetățenii sloveni (peste 14.000), cer și primesc doar 11 milioane euro față de cetățenii sloveni care primesc 13 mil euro.

22.456 copii ai celor 600 de mii de polonezi primeau alocații pentru copii de la statul britanic într-un raport de 3,74%. Doar 404 copii ai celor peste 100 de mii de români (oficial) primeau alocații pentru copii de la statul britanic, într-un raport de 0,3-0,4%. Deci, cetățenii români primesc de aproximativ 10 ori mai puține beneficii pentru copii decât cetățenii polonezi de la statul britanic, raportat la numărul lor în Regatul Unit.
Asta arată fie că slovenii/polonezii au de 2-4/10 ori mai mulți copii, ori că statul austriac/britanic a implemetat un sistem care discriminează în mod direct sau indirect accesul cetățenilor români la alocațiile pentru copii sau că majoritatea cetățenilor români sunt mai interesați de muncă decât să stea să ceară beneficii pentru copii.

Migranții din Uniuniunea Europeană au plătit cu 10% mai multe taxe decât cetățenii britanici, iar migranții din noile țări membre UE au contribuit cu 64% mai mult în taxe în Regatul Unit decât au primit ca beneficii în perioada 2001-2011.

Aceste cifre arată cât de incorecte sunt declarațiile ministrului  afacerilor externe al Austriei, Sebastian Kurz și ale primului ministru al Marii Britanii, David Cameron, care doresc ca românii care plătesc taxe în țările lor să nu mai primească alocații pentru copii dacă copiii lor se află în România.

Românii au acceptat aderarea la UE știind că economia României ar putea fi acaparată de companiile europene (așa cum s-a și întâmplat, datorită faptului că au fost amăgiți), că în cazul apariției unor dezechilibre economice vor avea dreptul să meargă în alte țări membre UE și să beneficieze acolo de aceleași drepturi ca și cetățenii acelor state. Majoritatea politicienilor  români au dorit aderarea pentru a putea fura din fondurile europene și a primi comisioane ilegale din privatizarea companiilor românești.

România nu a aderat la UE pentru ca companiile austriece să trimită profitul făcut pe spatele românilor în Austria, beneficiind de facilitățile din România, în timp ce statul austriac discriminează cetățenii români.
În acest moment funcționează la nivelul Uniunii Europene principiul nediscriminării cetățenilor sau firmelor provenite din alte țări membre UE.
Dacă statul austriac și britanic doresc să discrimineze, neoferind cetățenilor români aceleași facilități și beneficii ca cele oferite cetățenilor austrieci și britanici, atunci nici statul român nu ar trebui să ofere companiilor britanice și austrice aceleași facilități fiscale pe care le oferă firmelor românești.
Dacă statul austriac și britanic vor să rescrie regulile alegând doar ce le convine, atunci statul român ar trebui să solicite o nouă regulă prin care statul austriac și britanic să plătească înapoi către statul român o parte din taxele pe care muncitorul român le plătește statului austriac și britanic, având în vedere că doar statul roman a plătit pentru dezvoltarea acelui cetățean până la momentul când a devenit apt de muncă.

Apreciez declarația președintelui Klaus Iohannis, care a spus că nu poate fi pus în discuție dreptul fundamental la libera circulație a persoanelor în Uniunea Europeană și a ministrului muncii, Rovana Plumb, de condamnare a ministrului de externe austriac.

Aștept și o declarație a reprezentanților statului roman, Klaus Iohannis și Victor Ponta, cu privire la afirmația primului ministru David Cameron, conform căreia românii care muncesc și plătesc taxe în Regatul Unit al Marii Britanii nu ar trebui să primească alocații de la statul britanic pentru copii lor, dacă aceștia se află în România.

Lipsa de reacție a majorității politicienilor români mă face să cred că singurul lucru de care le pasă este ca partenerii lor din alte state UE să nu scoată la iveală informații despre infracțiuni comise de aceștia.

Reprezentanții statului român au datoria de a anunța public că vor folosi dreptul de veto la nivelul UE pentru a împiedica orice fel de modificări ale drepturilor conferite românilor în momentul aderării la Uniunea Europeană.

Orice plan de discriminare a muncitorilor români din altă țară UE va trebui respins, deoarece cei care plătesc taxe și contribuie la asigurările sociale din țara gazdă membră UE trebuie să primească aceleași beneficii ca cetățenii din țara gazdă.

Autor articol: Dr Tommy Tomescu, Lider al Partidului Europenilor – UK


Comentarii

Spune-ti si tu parerea!