„România pentru refugiați”

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 19 noiembrie 2015

refugiati Siria1

Românii pentru refugiați (#Romanians4Refugees) este un proiect de strângere de fonduri al Fundației de caritate „From Bristol with Love” (fundație din Marea Britanie înregistrată – 09182072), înființată ca răspuns la evenimentele dramatice care au loc în Europa și Orientul Mijlociu –  exodul de mii și mii de ființe umane, copii, vârstnici, bărbați și femei, lăsând țările și casele lor în căutare de pace, securitate și demnitate.

Chiar dacă principalul obiectiv al fundației este acela de a asigura ajutor și confort pentru cei aflați în nevoie și expuși riscului de excluziune socială în România, reprezentanții acesteia spun că nu pot sta deoparte și privi la sutele de mii de oameni care își abandonează tot ce au și își riscă viața copiilor lor în căutarea unei vieți mai bune.

—————————————

„Noi, românii, poate mai mult decât alte popoare, înțelegem foarte bine cât de greu este pentru cineva să își părăsească locuința, familia și să își lase prietenii în urmă, în căutarea unei vieți mai bune. Totodată, înțelegem și cât de greu este atunci când cineva este întâmpinat cu prejudecăți, xenofobie și rasism. Știm, de asemenea, cât de mult înseamnă să fii întâmpinat cu prietenie, ospitalitate și respect. De-a lungul timpului, țara noastră de adopție, Marea Britanie, a dat un exemplu și a salutat hughenoți, evrei, greci, maghiari, sârbi, români și atât de multe alte naționalități. Nu a contat dacă aceștia au fost imigranți sau refugiați, li s-a acordat adăpost și siguranță pe aceste meleaguri și împreună au contribuit la ceea ce este Marea Britanie.

Acum este rândul nostru să acordăm compasiune, ospitalitate și respect pentru oamenii care fug de război și foamete. Pentru a face acest lucru, câțiva români care trăiesc în Bristol vor strânge fonduri pentru Românii pentru refugiați participând la 2015 Bristol Half Marathon. Vă rugăm să ne ajutați să aducem un zâmbet și un pic de confort unui copil sau unui adult care are nevoie, donând atât cât puteți. Toate donațiile primite cu mențiunea Românii pentru refugiați vor merge la asistarea refugiaților de a se integra și de a contribui în orașul nostru.”

Sursa http://bristollovetrust.uk/romanians-for-refugees/

—————————————

Fundația From Bristol with Love a fost înființată de Ileana și Răzvan Constantinescu în martie 2014 ca un proiect caritabil mic, fiind unul dintre proiectele academice și culturale ale Consulatului Onorific al României din Bristol.

Autor articol: Oana Padureanu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!