Romania pregateste un turneu WTA la Bucuresti!

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 23 decembrie 2013

516 simona halepBugetul Ministerului Tineretului si Sportului (MTS) a fost suplimentat de Guvern cu 1,1 milioane lei, acestia urmand sa fie folositi pentru taxa pe care o percepe “Women’s Tennis Association” pentru organizarea unui turneu feminin la Bucuresti!

Banii au fost alocati de Guvern din Fondul de rezerva.

Astfel, iubitorii romani de tenis le vor putea sustine chiar acasa pe Halep si Cirstea, in perioada 8-14 iulie, imediat dupa incheierea unuia dintre cele mai prestigioase turnee de Grand Slam, respectiv Wimbledon.

Practic, acest turneu l-ar inlocui pe cel de la Budapesta, un turneu cu traditie dar care se pare ca anul viitor nu se va mai desfasura, urmand sa fie inlocuit de cel de la Bucuresti.

Ca urmarea a acestei hotarari, Halep (locul 11 WTA) va fi nevoita sa-si apere coroana de campioana cucerita in capitala Ungariei in sezonul tocmai incheiat, dar si cele 280 de puncte WTA, la Bucuresti. Trofeul castigat in tara vecina reprezinta unul dintre cele sase adjudecate de Halep in 2013, alaturi de Nurnberg (Germania), ‘S-Hertogenbosch (Olanda), New Haven (USA), Kremlin Cup (Moscova) si Turneul Campioanelor de la Sofia.  

Grand Prix-ul Budapestei a fost un turneu care s-a disputat din anul 1993 (cu pauza in ’94 si ’95),  iar premiile totale pe care le-a oferit la editia din 2013 au insumat 250.000 de dolari.

In functie de eforturile pe care le vor face organizatorii am putea avea sansa ca pe zgura de la Arenele Romane sa vedem si alte jucatoare cu nume din circuitul WTA.


Etichete: , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!