România, „Statul Islamic al UE”

Articol publicat in sectiunea Politică externă pe data 13 martie 2015

Aproximativ 500 de persoane, care au participat marți, în Piața Eroilor din Budapesta, la un miting de comemorare a execuției unor martiri secui la 10 martie 1854, au adoptat o petiție prin care îi cer lui Victor Ponta să demareze negocieri cu privire la statutul Ținutului Secuiesc. Participanții la miting au protestat, totodată, față de interdicția impusă de primarul din Târgu Mureș de a organiza un eveniment similar în orașul românesc, relatează MTI.

Arpad Gyorgy-Mozes, liderul Societății pentru Ținutul Secuiesc, a declarat la demonstrație că secuilor din România li s-a interzis dreptul la libera exprimare.

El a denunțat o încercare din partea autorităților române de a distruge moștenirea arhitectonică a secuilor. Liderul maghiar a declarat că România este Statul Islamic al Uniunii Europene. „România este Statul Islamic al Uniunii Europene în secolul XXI”, a apreciat Arpad Gyorgy-Mozes. El a apreciat că autoritățile române „decapitează” săptămânal drepturile la libera întrunire, de exprimare și la „identitate națională” a maghiarilor din România.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!