România vrea europenele de tineret la box

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 23 ianuarie 2015

566 boxViorel Sima, Vasile Câtea, Mihai Craiu, primarul Brăilei, Aurel Simionescu, şi preşedintele interimar al CJ Brăila, Viorel Mortu, mai precis Comitetul de Organizare al Campionatului European de tineret 2015, au reuşit să finalizeze dosarul de candidatură a Brăilei pentru a doua competiţie EUBC (Federaţia Europeană de Box). Acesta a primit și aprobarea MTS, ministrul Gabriela Szabo şi secretarul de stat Carmen Tocală semnând garanţia pentru EUBC.

România va candida astfel la organizarea CE de tineret 2015. Adică Brăila se va lupta cu Irlanda și Danemarca.

“Avem şanse mari să organizăm această competiţie. Dosarul este perfect şi avem un mare avantaj. Am demonstrat în 2014 că putem organiza o mare competiţie la un nivel ridicat. Vreau să le mulţumesc public atât vicepreşedintelui Vasile Câtea, cât şi reprezentanţilor autorităţilor locale, Aurel Simionescu şi Viorel Mortu, pentru ce au făcut pentru acest proiect. O menţiune specială pentru antrenorii brăileni George Perţea şi Gigi Moise, motoarele boxului brăilean, şi nu în ultimul rând mulţumiri conducerii MTS care a aprobat susţinerea competiţiei. La centrele olimpice de la Brăila şi Reşiţa se munceşte cu pasiune. Sunt convins că Feri Vaştag, Relu Auraş, Ablalim Ferodin, Traian Georgia, Ilie Captari, Mitică Dorobanţu şi alţi antrenori din ţară vor pregăti boxerii români pentru a ne bate la medaliile de aur”, a spus Viorel Sima.

Europenele se vor desfăşura în  noiembrie 2015. FRB nu este implicată financiar în acest proiect, dar Biroul Federal va vota pentru eventuala susţinere a proiectului. Documentul va fi semnat în numele FRB de Leonard Doroftei, președintele federației, şi de secretarul general Viorel Sima.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!