Romanii, absenti din statisticile migratiei

Articol publicat in sectiunea UK la zi pe data 9 decembrie 2013

Cresterea migratiei nete raportata recent de Oficiul National de Statistica (ONS) in Marea Britanie, pentru intervalul iunie 2012 – iunie 2013, nu se datoreaza romanilor care traiesc in aceasta tara. Romania nu se afla in topul primelor cinci tari care furnizeaza cei mai multi imigranti Regatului Unit, rezulta din datele oficiale ONS, citate de BBC News in editia sa online din 29 noiembrie.

Valoarea migratiei nete din Marea Britanie – calculata ca diferenta dintre numarul strainilor stabiliti in regat si totalul celor care au ales sa paraseasca tara – a fost de 182.000 in decursul anului scurs pana in iunie 2013. Cifra se afla in crestere fata de cea inregistrata in aceeasi perioada a anului trecut, cand aceasta era aproximativ 167.000.

Circa 503.000 persoane straine au venit in Marea Britanie in perioada analizata, iar 320.000 au plecat din regat, in acelasi timp, conform datelor ONS.

China se afla pe primul loc in clasamentul tarilor din care provin imigrantii stabiliti pe taram britanic pe parcursul celor 12 luni. Urmeaza in ordine India, Polonia, SUA si Australia.

Numarul persoanelor sosite in Marea Britanie din Uniunea Europeana a crescut cu 25.000, imigrantii europeni fiind atrasi mai ales de piata muncii din aceasta tara, precizeaza BBC News. „Economia britanica se afla pe un trend ascendent, fapt ce face ca Regatul Unit sa devina deosebit de atractiv pentru cetatenii UE din statele care se confrunta cu dificultati economice ca Spania, Portugalia sau Grecia”, a subliniat Danny Shaw, corespondent BBC News.

Autor articol: Marcel Istrate
Etichete: , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!