Românii, absenți din „topul” acordării Child Benefit pentru copii ne-britanici

Articol publicat in sectiunea Articole importante, UK, despre români pe data 2 iunie 2014

Numărul copiilor aflați în România sau Bulgaria și care primesc lunar Child Benefit (alocație acordată de statul britanic pentru creșterea celor mici), pentru că părinții lor trăiesc în Regatul Unit, reprezintă sub 2% din cifra totală a minorilor din alte țări UE care beneficiază de acest ajutor financiar.

Aproximativ 30 de milioane de lire sterline din banii plătiți anual de contribuabilii britanici ajung sub formă de „Child Benefit” la copii care trăiesc în afara granițelor Regatului Unit, în alte state ale Uniunii Europene, acuză un articol apărut în 28 mai în tabloidul Daily Express.

Aproape două treimi din acești bani sunt destinați minorilor care trăiesc în Polonia, rezultă dintr-un raport publicat recent de ministerul finanțelor, la solicitarea parlamentarilor britanici.

Peste 20.000 de familii din țările UE, având 34.268 de copii, au primit Child Benefit (CB) anul trecut, deși minorii respectivi nu locuiesc în Marea Britanie, rezultă din datele prezentate în raport. Dintre aceștia, 13.174 de familii cu 22.093 de copii, sunt originare din Polonia. Alte 1.215 familii, incluzând 1.712 minori care primesc CB se află în Lituania.

România și Bulgaria sunt mai puțin reprezentate în această statistică. Doar 416 familii și 637 de copii din cele două state est-europene beneficiază de ajutorul social Child Benefit acordat de statul britanic.

Valoarea alocației CB este de 20,30 de lite sterline pe săptămână pentru primul copil, respectiv de 13,40 lire sterline pentru ceilalți copii născuți într-o familie.

Autor articol: Marcel Istrate

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!