Românii aleg hoteluri scumpe de Revelion

Articol publicat in sectiunea Social pe data 21 noiembrie 2014

Românii nu caută ofertele ieftine de Revelion, ci aleg în primul rând hotelurile de patru stele, atât în ţară, cât şi în străinătate, în timp ce vara „se bat” pe ofertele speciale şi pe pachetele cât mai ieftine, a declarat pentru Mediafax Alin Burcea, proprietarul uneia din principalele agenţiei de turism.

„Surprinzător, de Revelion se vând mai bine vacanţele scumpe decât cele ieftine. De exemplu, dacă vrei să vinzi pensiuni de 150 de euro pe sejur de Revelion, nu ai prea mare succes. Nu se merge neapărat pe criteriul preţ de Revelion, pentru că e considerat mare sărbătoare. Românii nu caută Revelioane ieftine. E o contradicţie între tendinţe: de Revelion nu este ideea să fie neapărat ieftin, ci merg pe patru stele, iar vara caută ieftin. Te duci la plajă, nu te interesează şi cauţi preţul”, a spus Burcea, prezent la Târgul de Turism al României, care s-a desfășurat în perioada 13-16 noiembrie la Romexpo, în București.

El spune că, deşi caută vacanţe de patru stele, doar câteva mii de români îşi permit pachete pentru destinaţii exotice, de 2.500-3.500 de euro. Revelioanele exotice de peste 5.000 de euro pachetul se vând greu, Burcea estimând că doar câteva sute de români şi le permit.

„Oamenii pornesc de la ideea că Revelionul este o singură dată în an şi dacă tot e aşa, să fie ca lumea. Vara e altă tendinţă, când oamenii caută oferte speciale. Pentru vară, din ce în ce mai mulţi oameni cumpără vacanţele cu un an înainte, ca să le ia cât mai ieftin, în timp ce pentru Revelion cumpără doar cu o lună – o lună şi jumătate înainte”, a mai spus Alin Burcea.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!