Românii, ași la engleză

Articol publicat in sectiunea Social pe data 4 martie 2016

Numărul românilor care susțin examenul de limbă engleză Cambridge a crescut cu 80% în ultimii opt ani, iar majoritatea din ei promovează cu succes, potrivit datelor prezentate, într-o conferință de presă, de reprezentanții din România a Cambridge English Language Assessment.

Astfel, 88% din elevi promovează cu succes examenul Cambridge English First (FCE – primul nivel de engleză), iar pentru Cambridge English Advanced (CAE), cel mai popular examen de acest gen, rata de promovarea românilor este de 78%.

Examenele Cambridge English sunt concepute și evaluate de către Departamentul de Dezvoltare al Universității din Cambridge și oferă certificate de limbă engleză în scop educațional și profesional, scrie Mediafax.

În România, un examen Cambridge English Advanced poate înlocui proba de limba engleză de la Bacalaureat. De altfel, 6 din 10 părinți români recunosc Cambridge English drept furnizor internațional de examene de atestare a cunoștințelor de limba engleză.

Deși diploma are termen de valabilitate nedefinit, față de IELTS sau TOEFL care au termen de doi ani, universitățile străine cer, de obicei, ca diploma să fie relativ recentă, nu mai veche de 4-5 ani. Dacă studentul are o diplomă mai veche de atât, este posibil ca universitatea să ceară o testare suplimentară, au explicat reprezentanții Cambridge English.

În general, aceasta nu este o problemă pentru tinerii români, având în vedere că ei susțin examenele acestea în clasele a XI-a și a XII-a tocmai în vederea admiterii la o universitate din străinătate.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!