Romanii au invadat Marea Britanie inainte de 1 ianuarie

Articol publicat in sectiunea UK, despre români pe data 20 februarie 2014

Potrivit cotidianului britanic Daily Mail, numarul romanilor si bulgarilor care lucreaza in Marea Britanie a crescut cu 40% anul trecut. Conform cifrelor oficiale, in Marea Britanie lucrau, la sfarsitul anului 2013, in jur de 144.000 de romani si bulgari comparativ cu 102.000, in decembrie 2012, scriu jurnalistii de la Daily Mail.

Acelasi cotidian citat spune ca romanii si bulgarii au ocupat 10% din locurile de munca din Marea Britanie in 2013. Aceste cifre au fost facute publice in contextul polemicilor care continua privind eliminarea restrictiilor pentru romani si bulgari incepand din ianuarie 2014. O alta publicatie britanica, Daily Express a descoperit acelasi lucru, precum ca romanii si bulgarii lucrau deja in Marea Britanie, inainte ca restrictiile sa se ridice, la 1 ianuarie 2014.

Cifrele acestea ar fi starnit ingrijorare in ceea ce priveste consecintele imigratiei in masa din Uniunea Europeana, spun jurnalistii de la Daily Express. „Acest lucru pare sa fie in concordanta cu estimarea noastra ca 50.000 de imigranti pe an, pentru urmatorii cinci ani, vor veni din aceste doua tari” a declarat pentru Daily Express președintele grupului MigrationWatch, sir Andrew Green.

Autor articol: Oana Padureanu
Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!