Românii au talent la Britain’s Got More Talent (video)

Articol publicat in sectiunea Diaspora, Poveşti româneşti pe data 21 mai 2016

uk-flavian-glont-britain's-got-more-talent

Iată că încă un român face o figură frumoasă la unul dintre show-urile care descoperă noi talente din Marea Britanie. Este vorba de Flavian Glonț, un personaj cu care suntem familiari, el făcând parte din echipa SpeedCubing, cu care a câștigat ediția de anul trecut a concursului „Românii au talent”.

Reprezentația tânărului de 18 ani din Câmpulung Muscel i-a uluit pe toți cei patru membri ai juriului de la Britain’s Got More Talent 2016. A reușit să rezolve corect trei cuburi Rubik amestecate fiecare diferit, în succesiune, el fiind legat la ochi, reușind inclusiv performanța de a rezolva ultimul cub cu o singură mână.

 

„Ce legendă!”

Românul a intrat pe scenă încrezător, cu zâmbetul pe față, iar juriul și publicul l-au primit călduros. Apoi l-au întrebat de unde este el de loc și a răspuns: „România”, la care s-a auzit o singură urală din public, lucru pe care restul publicului l-a găsit ușor amuzant. Apoi, Flavian s-a împiedicat un pic la capitolul limba engleză, jignind fără voie realizatorii show-ului, lucru evident, făcându-i pe cei patru membri ai juriului să zâmbească, însă românul s-a redresat imediat și a precizat că vrea să facă „un show inteligent, ceva diferit, spectaculos”.

După reprezentație, publicul l-a ovaționat și l-a aplaudat în picioare, cucerit fiind de abilitățile extraordinare ale românului. Membrii juriului, de asemenea, au rămas uluiți de exercițiul de memorie și îndemânare al românului. „Este incredibil”, au exclamat ei, „Ce legendă!”, a spus prezentatorul Dec (din duo-ul Ant & Dec), în timp ce Simon Cowell l-a întrebat pe Flavian:

—————————————

„Ești de pe această planetă? Te întreb pentru că eu chiar nu cred că o ființă de pe această planetă ar putea să facă așa ceva”.

—————————————

„E ceva ce nu am mai văzut niciodată și nu pot să-mi dau seama cum ai putut memora acele mișcări”, s-a pronunțat și David Edward Walliams, în timp ce Amanda Louise Holden a adăugat: „Ceea ce am văzut astăzi a fost de-a dreptul extraordinar”.

 

Aventura britanică se încheie aici, dar e foarte bine

Totuși, cu toate că românul a impresionat, Flavian a dezvăluit jurnaliștilor de la Adevărul că nu a fost selectat la semifinalele live ale show-ului Britain’s Got More Talent, întrucât juriul nu a considerat că poate face spectacol cu ajutorul cubului Rubik. Flavian, în schimb, rămâne mândru de reușită, explicând că și-a atins scopul, acela de a-și promova țara.

—————————————

„Pot spune că a fost o experiență extraordinară, cu care mă pot mândri toată viața. Chiar dacă am doar 18 ani, cred că am reușit să pun o amprentă frumoasă a României peste întreaga lume. De aceea cred că marele scop mi l-am atins. Am arătat că se poate și că România este o țară cu oameni pe măsură. Consider că am dat startul, acum e și rândul vostru.”

Flavian Glonț, declarație pentru Adevărul

—————————————

 

Audiție Flavian Glonț la Britain’s Got More Talent 2016:

 

Români cu talent(e) în UK

Flavian nu este primul care a încercat să „spargă” piața britanică. Vă amintiți probabil de „faimoasele” surori Gabriela și Monica Irimia din trupa Cheeky Girls, care au participat în 2002 la show-ul „Popstars: The Rivals” din UK și care chiar și-au întemeiat o carieră după ce au realizat un hit foarte controversat, dar care a avut succes: „Cheeky Song (Touch My Bum)”.

Însă, revenind la „Britain’s Got Talent”, îl avem pe dansatorul român Răzvan („Razy”) Gogonea, care în 2011 și-a făcut destui fani printre britanici, ajungând până în semifinala emisiunii. La fel de „talentat” a fost și Cristian Grigore Spiridon, care în 2014 a fost propulsat fix în semifinalele show-ului de „Butonul Auriu” pe care un extaziat David Walliams l-a apăsat spre deznădejdea celorlalți membri ai juriului; aceștia apăsaseră deja butonul roșu, în semn de dezaprobare față de actul nu tocmai strălucit al românului. Spiridon încercase anterior să-și facă un nume participând la show-ul X Factor din UK, dar nu a trecut de etapa audițiilor.

Flavian Glonţ cu trupa SpeedCubing, în finala ediţiei 2015 a show-ului „Românii au talent” pe care l-au câştigat, click AICI.

 

Audiție Razy Gogonea, semi-finalist la Britain’s Got Talent 2011:

 

Audiție Cristian Grigore Spiridon, semi-finalist la Britain’s Got Talent 2014:

 

The Cheeky Girls – „Cheeky Song (Touch My Bum)”:

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!