Romanii, bine primiti in Marea Britanie in 2014

Articol publicat in sectiunea UK, despre români pe data 18 decembrie 2013

Romanii si bulgarii care vor munci si vor plati taxe catre statul britanic ar putea sa fie bine primiti de populatia Regatului Unit, dupa 1 ianuarie 2014, apreciaza 77% dintre participantii la un studiu recent realizat de asociatia independenta British Future.

Britanicii nu au sentimente rasiste fata de romani si bulgari, dar sunt nemultumiti de politica guvernamentala in ceea ce priveste imigratia, releva acelasi studiu, ale carui rezultate au fost date publicitatii in 17 decembrie. Locuitorii Marii Britanii ii mai acuza pe reprezentantii guvernului ca nu au reusit sa furnizeze informatii clare referitoare la impactul pe care un nou „val” de imigranti din estul Europei il  poate avea asupra tarii, reiese din acelasi sondaj.

Referitor la numarul romanilor si bulgarilor care ar intentiona sa se stabileasca in Regatul Unit dupa eliminarea actualelor restrictii impuse pe piata muncii, 38% dintre respondenti cred ca acesta nu va depasi 50.000, pe parcursul anului 2014. Cifra ar putea fi intre 50.000 și 100.000, conform raspunsurilor furnizate de 18% de participanți la sondaj, in timp ce 13% estimeaza ca aceasta ar putea ajunge pana la 500.000.

„Nu este un moment prea favorabil pentru imigrantii din Romania si Bulgaria. Localnicii sunt îngrijorati de presiunile sociale pe care le presupune un nou val de noi-veniti. Totusi acesti oameni nu vor avea de suferit. Cei care muncesc, contribuie la bugetul de stat si se integreaza in societate vor fi in mare parte, acceptati”, a dat asigurari Sunder Katwala, directorul asociatiei British Future, interpretand rezultatele sondajului.

Autor articol: Marcel Istrate
Etichete: , , , , , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!