Românii cu manuale digitale primesc finanțare britanică

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 16 ianuarie 2015

Paul Balogh și Cristian Dinu sunt doi români inițiatori ai unui proiect curajos pentru piața editorială din România, care se numește Read Forward. Compania celor doi îşi deschide în ianuarie 2015 primul birou internaţional în Marea Britanie în urma selectării în acceleratorul de business Emerge Education din Londra. Astfel, Read Forward va beneficia de o rundă de finanţare de tip seed şi de acces la o serie de parteneriate valoroase într-una din cele mai dinamice pieţe de eLearning din lume, scriu jurnaliștii de la romania-insider.

Read Forward este unul dintre cei mai activi jucători de pe piaţa de publicaţii electronice din România, compania fiind responsabilă pentru realizarea primului manual digital în limba română (Lecţia verde). Compania a câştigat la sfârşitul anului trecut procesul de selecţie a acceleratorului de business Emerge Education din Londra pe baza softului educaţional Learn Forward. Este o platformă de editare a manualelor digitale dezvoltată în jurul unui concept inovativ ce pune accent pe funcţia colaborativă a procesului de educaţie. Piaţa de eLearning în Marea Britanie este una din cele mai dinamice din lume, cu o rată de creştere anuală de aproximativ 23%. 

Biroul din Londra va fi lansat la mijlocul lunii ianuarie, sub forma unei companii britanice ce va prelua numele software-ului: Learn Forward Limited, scopul acesteia fiind să continue dezvoltarea şi adaptarea software-ului pentru piaţa internaţională. Printre elementele de noutate propuse de Learn Forward se află includerea în manuale a unui sistem de management al educaţiei, ce permite colaborarea în timp real a elevilor în realizarea de exerciţii şi proiecte, precum şi coordonarea şi supravegherea activităţilor acestora de către profesori.

Paul Balogh și Cristian Dinu încearcă să aducă în prim planul lumii în care trăim cărțile, dar și să lege cultura de tehnologie și să creeze produse culturale potrivite secolului 21– aplicații pentru tablete, telefoane, ediții digitale ale cărților. Read Forward leagă două domenii: cultura și tehnologia.

Autor articol: Oana Padureanu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!