Românii, dependenți de supermarketuri

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 15 octombrie 2015

Două treimi dintre români consideră că supermarketurile îi ajută să economisească, în contextul în care prețul este principalul element în alegerea locului pentru cumpărături în cazul a trei sferturi dintre participanții la un studiu realizat de INSCOP la cererea asociației marilor retaileri.

Magazinele mari reprezintă locul preferat de cumpărături pentru 83% dintre cei intervievați, în timp ce 65% dintre români se aprovizionează și de la magazinele de cartier, iar 45% și din piețele agro-alimentare.

Astfel, magazinele mari, de tip hipermarket, cash&carry, supermarket și magazine discount, sunt apreciate de 89% dintre participanții la studiu, peste 56% având o părere bună, iar peste 32% o opinie foarte bună.

Prețul continuă să fie elementul primordial în alegerea locului pentru cumpărături (75%), în timp ce pentru un procent semnificativ, de 65% dintre români, criteriul principal este calitatea produselor, iar pentru 58% contează distanța față de locuință, se arată în studiul realizat la comanda Asociației Marilor Rețele Comerciale din România (AMRCR), în perioada 27 august – 7 septembrie 2015. Studiul a fost realizat prin intervievarea la domiciliu a 1.220 de persoane, eroarea fiind de ± 2,8%.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!