Românii din Londra au ieșit în stradă

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 8 ianuarie 2016

uk-protest-al-romanilor-din-londra-ambasada-norvegiana

Aproximativ 1.400 de români s-au adunat astăzi în fața ambasadei norvegiene din Londra, cerând ca cei cinci copii ai familiei Bodnariu din Norvegia să fie aduși acasă, lângă părinți. Protestul a decurs fără incidente, polițiștii londonezi felicitând la sfârșit organizatorii pentru comportamentul ireproșabil al protestatanților.

Reacția oficialilor norvegieni a fost una ciudată. Aceștia au preferat să adopte politica struțului prefăcându-se că nu s-a întâmplat nimic: „au închis ambadasa și au coborât steagul din fața clădirii!”.

Lecție de solidaritate și civilizație dată astăzi de românii din Londra. Aceștia s-au adunat într-un număr impresionant pentru a susține cauza familiilor cărora le-au fost luați copiii, atenția îndreptându-se în special în cazul familiei Bodnariu din Norvegia. În cadrul protestului, au luat cuvântul mai mulți lideri, pastori ai bisericilor românești din Londra și au făcut apel la autoritățile române și norvegiene pentru ca toți copiii luați abuziv din sânul familiilor să se întoarcă acasă.

—————————————

„Ca organizator al acestui protest pot să vă spun că am fost foarte plăcut surprins de faptul că un număr așa de mare de români au răspuns apelului nostru și au venit aici, înfruntând o vreme tipic londoneză cu vânt și ploaie. Vreau să le mulțumesc tuturor pentru comportamentul civilizat de care au dat dovadă, pentru solidaritate, pentru că am reușit să demonstrăm că națiunea română, atât de blamată aici în Londra, este o națiune demnă și civilizată. Totodată, dorim să le aducem la cunoștință oficialilor norvegieni, care astăzi au dat bir cu fugiții, că acesta este doar primul protest și nu ne vom opri până ce copiii familiei Bodnariu nu vor reveni definitiv în brațele părinților lor.”

Cornel Nistor, pastor al Bisericii Româneşti Penticostale

 —————————————

uk-protest-romanesc-la-londra-ambasada-norvegiei

„Astăzi este ziua lui Naomi, fetița cea mai mare din familia Bodnariu, împlinește opt ani. Cred că cel mai frumos cadou ar fi să fie din nou cu familia. Ca niciodată, toate Bisericile din Londra ne-am adunat împreună să luptăm pentru această familie de origine româno – norvegiană. Sper că bunul Dumnezeu va interveni și va aduce răspunsul mult dorit pentru întregirea familiei Bodnariu”, a declarat pastorul Tiberiu Pop al bisericii Peniel din Londra.

Medalion foto AICI:

uk-londra-protest-al-romanilor

(Veţi putea citi mai multe amănunte în ediția tipărită a ziarului nostru lansată pe 15 ianuarie.)

Autor: Gelu Irimia


Etichete: , , ,

Comentarii

2 pareri la “Românii din Londra au ieșit în stradă”

  1. Ziarul Londonez publica – 1400 de romanii din Londra au iesit in strada | agnus dei - english + romanian blog Spune:

    […] Vezi aici – http://www.diasporaro.com/romanii-din-londra-au-iesit-in-strada/ […]

  2. ligia Spune:

    Dumnezeu e atotputernic, El poate face minuni si in cazul familiei Bognariu! Sa ne rugam impreuna ca sa se faca dreptate! copii apartin familiei Bognariu !Amin

Spune-ti si tu parerea!