Românii din Londra donează cărți pentru copiii din România

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 30 iunie 2016

elevii scolii din Balan primesc carti donate de romanii din Londra

„Donează o carte și schimbă viitorul unui copil” este doar una dintre campaniile derulate de organizațiile non-profit AlexZ Educational și Opes Foundation în sprijinul sistemului educațional din România. Campania și-a propus înființarea de biblioteci de carte în limba engleză pentru copii și tineri, în grădințele și școlile din localități cu acces limitat la fonduri de carte, dar cu interes profund în studiul limbii engleze.

„Educația este temelia unei societăți, iar cartea și cititul sunt elemente de bază în consolidarea ei. Suntem fericiți să sprijinim prin campaniile noastre eforturile unor dascăli minunați, implicați cu atâta dăruire în procesul, destul de anevoios, de educare și formare a copiilor. România este și va rămâne locul unde ne-am format, unde ne sunt rădăcinile și căreia dorim să-i fim aproape prin acțiunile educaționale menite să-și aducă aportul la dezvoltarea ei”, a declarat Veronica Costache, AlexZ Educational.

 

Două biblioteci înființate prin efortul românilor din Londra

Demarată în luna martie, acțiunea s-a bucurat de un imens succes, mobilizând mai mulți români din Londra, care au făcut posibilă înființarea celor două biblioteci de carte în limba engleză de la Bălan și Ieud și dotarea cu carte în limba engleză a două tabere din Dâmbovița și Călărași, destinate copiilor bolnavi de cancer.

Astfel, prin contribuția inițiatoarei acestei acțiuni, Loredana Ivanov, o româncă cu suflet mare din comunitatea românească din Londra, a Rev. Dr. Ef. Eduard Fărtan, Rectorul Misiunii Unite Române la Londra, a prof. Voichița Badea (Chingford School London), dar și a numeroșilor donatori care au răspuns pozitiv campaniei „Donează o carte și schimbă viitorul unui copil” s-au strâns peste 2.000 de cărți care vor bucura și contribui la educarea copiii din România.

—————————————

„Mulțumim tuturor celor care au răspuns pozitiv apelului nostru și au dăruit zâmbete și șansa la un viitor mai bun copiilor din Bălan, Ieud, Călărași și Dâmbovița. Suntem onorați să fim mesagerii voștri! Prin voi și cu ajutorul vostru încercăm să responsabilizăm noua generație prin acces la educație.”

Alina Balatchi, Opes Foundation

—————————————

Organizațiile non-profit AlexZ Educational și Opes Foundation, înființate de două românce la Londra, Veronica Costache, respectiv Alina Balatchi, susțin și se implică activ în proiecte caritabile educaționale și sociale, în beneficiul copiilor și tinerilor din România.

 

Scrisoare de mulțumire din România

„Stimate doamne, binecuvântat părinte,

Elevii Şcolii Gimnaziale „Geo Bogza” din Bălan, alături de cadrele didactice şi conducerea acesteia, doresc să vă mulţumească din tot sufletul pentru mărinimia dumneavoastră, pentru gestul acesta minunat, o cale pe care ne-aţi netezit-o spre porţile cunoaşterii.

Donaţia unui număr atât de mare de cărţi are pentru noi o valoare inestimabilă, faptul că v-aţi implicat cu atât de multă dăruire în această acţiune înseamnă pentru noi mai mult decât putem exprima prin cuvinte şi vă asigurăm de toată aprecierea şi recunoştinţa noastră. Aţi făcut fericiţi un număr de aproape 400 de elevi şi 30 de cadre didactice, pentru că putem beneficia cu toţii de aceste cărţi, indiferent de materia predată de fiecare dintre profesori, ele reprezentând un material didactic de real ajutor pentru fiecare dintre noi.

O parte dintre cărţile ajunse la Bălan vor face parte din mini-biblioteca cabinetului de limba engleză, o altă parte din biblioteca şcolii, pentru ca elevii să le poată împrumuta şi citi în voie acasă, iar cele mai valoroase, precum Enciclopedia Britanică, cărţile aparţinând marilor clasici ai literaturii engleze şi jocurile vor întregi materialele din Centrul de Documentare şi Informare al şcolii.

Vă mulţumim încă o dată, doamnă Loredana Ivanov, AlexZ Educational (reprezentat de Veronica Costache), myRO – Aplicația Diasporei şi Opes Foundation (reprezentate de Alina Balatchi), Chingford House Primary School (reprezentată de Voichița Badea), The Holy Family Church in Benfleet (reprezentat de Rev. Dr. Eduard Fârtan), precum şi tuturor celor care au participat la această campanie în orice mod, vă apreciem eforturile depuse şi sperăm ca într-un viitor cât mai apropiat să ne cunoaştem. Bălanul şi copiii lui vă aşteaptă cu mare drag şi vă vor primi cu braţele deschise.” Semnează Minodora Nechifor, profesor limba engleză, consilier educativ.

Autor articol: Gelu Irimia

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!