Românii din Marea Britanie, alături de Paula şi Ovi

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 16 mai 2014

Londra_sustinatori Eurovision 2014

Paula Seling şi Ovi, reprezentanţii României la Eurovision 2014, au fost susţinuţi trup şi suflet de către românii stabiliţi pe pământ britanic. Atât pe 8 mai când a avut loc semifinala, dar cu atât mai mult pe 10 mai în marea finală, românii au fost împreună şi au votat pentru a aduce Eurovision-ul 2015 la Bucureşti.

Iniţiativa de a fi alături de cei doi artişti români îi aparţine omului de afaceri George Betianu, patronul fabricii de mezeluri româneşti din Londra, Maestro. Chiar dacă dorinţa de a trimite „Miracolul” pe primul loc nu a devenit realitate, zecile de persoane prezente la eveniment, printre care şi britanici, au declarat pentru ziarul nostru că cei doi meritau un loc fruntaş.

 

O iniţiativă demnă de aplauze

Londra_sustinatori Eurovision 2014_1

„E mare lucru tot ceea ce a făcut domul George Betianu”, „Mai rar vedem aşa ceva!”, „Este pentru prima dată când românii din Londra se adună în număr mare pentru a-i susţine pe reprezentanţii României la Eurovision”… Iată câteva dintre reacţiile pe care românii prezenţi la fabrica de mezeluri româneşti din Londra ni le-au mărturisit în cele două zile de susţinere a echipei României la Eurovision în Copenhaga. Atmosfera a fost încărcată de emoţii în seara de 8 mai, când toţi cei prezenţi s-au bucurat enorm când ţara noastră a fost anunţată în finala competiţiei, iar în seara de 10 mai cu toţii au sperat la primul loc.

Omul de afaceri George Betianu, patronul primei fabrici de mezeluri româneşti din Londra, a început să îi promoveze pe Paula Seling şi Ovi în urmă cu mai bine de o lună de zile, când a tapetat geamurile taxiurilor şi ambulanţelor pe care le deţine cu sute de afişe ale celor doi artişti. Mai mult decât atât, acesta a aranjat ca imaginea cântăreţilor să apară şi în cluburile şi bisericile româneşti din capitala Marii Britanii.

——————————————

„Eram cu una dintre ambulanţe în trafic şi ne-am oprit la semafor… iar lângă noi s-a oprit un van cu muncitori români. A fost un moment de câteva secunde super special! Toţi au început să strige Hai România, Hai Paula. S-au bucurat enorm când au văzut afişele. Am reuşit în cele câteva secunde să le spun că îi promovăm pe cei doi… iar românii au spus că vor vota cu siguranţă.”

Unul dintre şoferii din cadrul serviciului de ambulanţă Riverside

 

Londra_sustinatori Eurovision 2014_2

„De când am afişele cu Paula şi Ovi în maşină, românii îmi fac cu mâna pe la semafoare sau se opresc şi mă întreabă tot felul de lucruri… dar mă şi felicită că promovăm România la Eurovision.”

Șofer din cadrul companiei de taxi Media Cars

 

„Mulţi dintre clienţii pe care îi am sunt englezi. Chiar am avut o cursă în urmă cu o săptămână la aeroportul Heathrow şi am fost întrebat de către client care este povestea acestor afişe din geam. I-am explicat şi a fost plăcut surprins de această promovare. Atunci am aflat că englezii nu prea ştiu de Eurovision, iar cei care ştiu nu dau prea mare importanţă acestui concurs.”

Un şofer, Media Cars

——————————————

 

Printre cei prezenţi la fabrica de mezeluri a lui George Betianu au fost şi englezi. Aceştia şi-au îndreptat votul lor către România…

——————————————

„De ce am susţinut România? Pentru că am cunoscut-o pe Paula, l-am cunoscut pe Ovi. Am petrecut o zi întreagă alături de ei şi pot spune că sunt nişte persoane excepţionale. Le-am ascultat melodia şi mi-a plăcut foarte mult. Este un cântec care «te prinde» din prima clipă şi cred că asta contează cel mai mult într-o astfel de competiţie.”

Marie Parson, manager Riverside Cleaning

——————————————

De la eveniment nu au lipsit mâncărurile româneşti: micii Maestro preparaţi din carne provenită de la fermele britanice, dar preparaţi după o reţetă din Transilvania, delicioasele sărmăluţe, dar şi alte preparate gustoase. Omul de afaceri George Betianu a crezut până în ultimul moment că România va câştiga primul loc.

Londra_sustinatori Eurovision 2014_3

——————————————

„Pentru mine a fost o plăcere să susţin România, să îi susţin pe Paula şi pe Ovi la Eurovision. Mi-am dorit să arăt, în aceste vremuri în care România este în continuare arătată cu degetul, că încă are cu ce să iasă în evidenţă. Avem artişti foarte buni şi am vrut să arătăm Europei că avem o ţară cu talente. Dar cel mai mult mi-am dorit să ducem Eurovisionul la Bucureşti. Nici nu m-am gândit că nu vom câştiga, mai ales că am vorbit cu comunităţile din Italia, din Austria, din Olanda, din Cipru şi Spania, unde au avut loc campanii de promovare, şi românii au fost aproape de Paula şi de Ovi. Am votat cu toţii şi ne aşteptam să câştigăm.”

George Betianu, general manager Riverside Group

——————————————

Paula Seling şi Ovi au intrat în competiţia Eurovision 2014 cu melodia Miracle, compusă de Ovi, fiind pentru a doua oară când cei doi artişti au reprezentat România la Eurovision. În urmă cu patru ani, Paula şi Ovi au urcat pe podium, fiind câştigătorii locului trei. Anul acesta, cei doi s-au clasat pe locul 12, deşi meritau un loc mai fruntaş, spun în cor românii din Marea Britanie.

——————————————

„Piesa acesta este despre propriile alegeri, despre puterea de a alege. Cum spune şi Einstein… există două feluri de a-ţi trăi viaţa: «Ca şi cum totul este un miracol sau ca şi cum nimic nu este un miracol.» Decizia îţi aparţine şi este în puterea ta. Şi dacă alegi să îţi trăieşti viaţa ca şi cum ar fi un miracol… atunci eşti cel mai fericit. Acolo trebuie să tindem toţi. În piesă, eu încerc să îl conving pe Ovi să creadă şi îi arăt că miracolele există. De aceea încercăm să povestim tuturor celor care ne întreabă despre piesă… că este mai mult decât o piesă. Este un fel de a privi lucrurile, un concept întreg de a privi viaţa, este atât de complexă şi de matură, încât numai cei care au o predispoziţie spre astfel de lucruri pot percepe acest mesaj. Cei care au revelaţia momentului simt mesajul profund al piesei. A fost scrisă în cuvinte simple… pentru că trebuie să aibă acces la toţi oamenii, dar felul în care urcă melodia, felul cum se împletesc vocile, e mai mult decât o înşiruire de cuvinte. Nu este doar un moment de scenă…”

Declara Paula Seling în urmă cu aproximativ o lună pentru Diaspora Românească

——————————————

 

Autor articol: Oana Padureanu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!