Românii din parcare, trimişi la plimbare

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 29 mai 2016

uk-romanii-din-parcare-bilet-de-plecare_1

Popasul permanent al românilor care, în ultimii aproape zece ani, au trăit în maşini în parcarea centrului comercial din Old Kent Road, sud-estul Londrei, a luat sfârşit.

În urma articolului apărut în The Sun săptămâna trecută, unde se arătau condiţiile în care trăiau românii din parcare, autorităţile locale s-au mobilizat şi au făcut ceea ce localnicii aşteptau să se întâmple de multă vreme.

Marţea aceasta poliţia, ofiţeri de imigraţie, precum şi oficiali ai primăriei Southwark au desfăşurat o operaţiune în urma căreia 28 de autoturisme, neimpozitate sau fără asigurare, au fost ridicate, în timp ce 14 cetăţeni români au spus că se lasă ajutaţi să se întoarcă în România.

Un purtător de cuvânt al Metropolitan Police a comentat:

—————————————

„Operaţiunea vine ca urmare a numeroaselor plângeri din partea proprietarilor de afaceri şi a rezidenţilor din zona Old Kent Road, care au avut de îndurat comportamentul anti-social şi hărţuirea constantă a unor oameni care solicitau trecătorilor şi clienţilor magazinelor să li se dea de muncă.”

—————————————

Grupul de români nu a putut fi înlăturat până acum pentru că nu încălcau în vreun fel legea. Practic, dacă s-ar întoarce în parcare cu maşini asigurate şi impozitate, ar putea să-şi continue popasul.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!