Românii din Spania, lăudați

Articol publicat in sectiunea Diaspora în lume pe data 27 aprilie 2016

Rafael Catala Polo

Comunitatea românească reprezintă un exemplu de integrare și participare la viața socială și economică a Spaniei, a afirmat miercuri, la București, ministrul spaniol al Justiției, Rafael Catala Polo.

„În Spania trăiesc aproximativ un milion de români. Pentru noi, ei reprezintă un exemplu de integrare și participare la viața socială și economică a Spaniei. Această comunitate foarte importantă de români, care trăiesc alături de noi, care vor să se afle în Spania, reprezintă pentru noi un motiv de satisfacție și mândrie. De aici derivă, fără îndoială, relații bilaterale foarte importante. Sunt acțiuni ce se realizează zi de zi la nivelul ambasadelor, dar și în sfera justiției în anumite ocazii”, a declarat Rafael Catalo Polo la finalul întâlnirii cu ministrul român al Justiției, Raluca Prună, potrivit Ziare.com.

Oficialul spaniol a apreciat ca fiind bună colaborarea cu autoritățile române în domeniul justiției, atât la nivel bilateral, cât și în raporturile cu Uniunea Europeană.

„În ceea ce priveste agenda europeană, lucrăm împreună la Bruxelles la proiecte din sfera spațiului de libertate, securitate și justiție, care se numără printre pilonii Uniunii Europene. De exemplu, în acest sens, tocmai am finalizat lucrările în cadrul regulamentului privind protecția datelor, unde am adoptat poziții comune, dar și în ceea ce privește viitoarea înființare a instituției Procurorului European, de asemenea un proiect unde am lucrat împreună și am adoptat poziții comune. Vom conlucra în continuare pentru a avea poziții comune în chestiunile ce privesc aria de interes a Uniunii Europene”, a spus ministrul spaniol al Justiției.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!