Romanii, doriti in Gloucestershire

Articol publicat in sectiunea UK, despre români pe data 24 februarie 2014

Doar 10% dintre romanii si bulgarii asteptati sa soseasca in comitatul Gloucestershire (sud-vestul Angliei) dupa 1 ianuarie au ajuns, in realitate, in aceasta zona, au informat publicatiile locale din regiune, in 13 februarie.

Reprezentantul unei agentii de amplasare a fortei de munca din zona si-a exprimat nemultumirea fata de politica actualului guvern britanic care i-a descurajat pe cetatenii din cele doua state est-europene sa se stabileasca pe teritoriul regatului. „Cred ca romanii si bulgarii nu mai vin pentru ca ii ingrijoreaza instabilitatea din aceasta tara”, a declarat Steve Aldridge de la compania Logic Recruitment din Staverton.

—————————

„Politicienii nostri odata spun ca sunt in favoarea liberalizarii pietei muncii, iar peste un minut isi modifica declaratiile si sustin ca lucrurile s-ar putea sa se schimbe. Eu, personal, as simti o stare de nesiguranta daca m-as pregati sa ma mut intr-o tara, pentru ca apoi sa aflu ca nu sunt bine primit acolo”

Steve Aldridge, intr-un interviu acordat celor de la BBC

—————————

Oamenii de afaceri si scolile din regiunea aflata in sud-vestul Angliei erau pregatite pentru a face fata unui numar mult mai mare de romani si bulgari, anuntau aceleasi publicatii in primele zile ale acestui an.

Autor articol: Marcel Istrate
Etichete: , , , , , , , , , , , , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!