Românii, expulzați din Germania?!

Articol publicat in sectiunea Articole importante, Diaspora în lume, Politică externă pe data 3 aprilie 2014

La 100 de zile de guvernare, Ministerul de Interne și Ministerul Muncii din Germania au prezentat o parte dintr-un raport care arată că după liberalizarea pieței muncii pentru români, serviciile sociale din Germania au fost invadate de români și bulgari care vin cu mulți copii doar ca să încaseze banii de la alocații.

Îngrijorat de această situație nouă, guvernul Angelei Merkel studiază posibilitatea de a expulza în România toți cetățenii români care nu își găsesc de muncă pe o perioadă mai mare de 6 luni.

În ultimele luni, autoritățile germane au implementat mai multe măsuri pentru a îngreuna „turismul social” din partea românilor. De la începutul anului se cer mai multe documente pentru a primi alocație pentru copii, iar perioada studierii actelor a crescut de la două săptămâni la șase luni. Primăriile asaltate de cererile cetățenilor români (în majoritatea cazurilor de etnie romă) au cerut Landurilor să se implice în analizarea documentelor, care, în multe cazuri, sunt falsificate sau, în alte situații, copiii pentru care romii cer alocație nici măcar nu sunt în Germania.

Dacă Berlinul va implementa această măsură, există riscul ca și celelalte țări europene să o urmeze. Vor fi afectați în jur de 30% din românii care locuiesc în Europa și care ori nu au de muncă și așteaptă vremuri mai bune, ori lucrează la negru.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!