Românii înghesuiți în locuințe, în vizorul autorităților britanice

Articol publicat in sectiunea Diaspora, UK, despre români pe data 19 iulie 2015

uk_politie

Doi ofițeri de imigrație, patru polițiști și patru reprezentanți ai consiliului local au descins la o casă închiriată din zona Chadwell Heath, care era pe numele unor români. Autoritățile au început să caute în locuință, după ce vecinii s-au plâns de numărul mare al celor care trăiau acolo, scriu jurnaliștii de la Barking and Dagenham Post.

—————————————

„Am primit câteva plângeri de la locuitorii din zonă despre numărul mare al celor care locuiesc în casă și despre problemele pe care aceștia le cauzează.”

Sergent James Kent

—————————————

În cele trei dormitoare ale casei din Chadwell Heath unde, potrivit legii, nu pot sta mai mult de cinci persoane, locuiau cel puțin opt, cinci bărbați și trei femei. Niciunul nu avea cheile de la locuință, motiv pentru care au fost somați să o părăsească în termen de șapte zile. Potrivit Barking and Dagenham Post, într-o altă cameră erau cinci saltele, iar unii dintre locatari pretindeau că dorm, în timp ce alții au spus că se aflau acolo pentru că au fost invitați la o petrecere care avusese loc cu o noapte în urmă. Cei cinci au spus că au închiriat camera de la un chiriaș pe nume Constantin, tot român, și au spus că zece dintre ei au ajuns cu microbuzul săptămâna trecută. În grup era și o familie, un tată cu băiatul său de 17 ani și alți doi frați care au spus lucruri diferite în momentul în care au fost întrebați de cât timp locuiesc și cât timp intenționează să mai rămână.

La fața locului a fost prezent și un polițist român, care a fost și translatorul echipei de control. Pentru a-și dovedi eligibilitatea de a rămâne în Marea Britanie, cei controlați trebuie să demonstreze, pe parcursul unei luni, că sunt angajați cu forme legale, studenți, persoane auto-suficiente, persoane care desfășoară activități independente sau sunt în căutare de muncă, a declarat unul dintre ofițerii de imigrație.

Într-o altă casă luată în vizorul polițiștilor și locuită tot de români a fost găsită o tânără în vârstă de 25 de ani, mamă a șase copii care trăia cu alte cinci persoane, majoritatea fiind membri ai familiei, mai scriu jurnaliștii britanici. În total au fost găsite 12 persoane care locuiau în trei camere, mult peste limita admisă de cinci persoane. Două saltele se aflau în magazia din grădină. În urma raidurilor poliției, unul dintre proprietari a venit în fața autorităților cerându-și scuze și spunând că nu avea nici cea mai mică idee că în casa lui trăiau atâtea persoane. Polițiștii i-au cerut acestuia să dovedească că vizitează locuința regulat, plățile pentru chirie, dar și intenția de a repara locuința.

În a treia proprietate în care au descins polițiștii din Dagenham nu s-a găsit nicio evidență, dar autoritățile britanice le-au dat un ultimatum de o săptămână, timp în care să rezolve problemele cu zgomotele care se auzeau în uși și în geamuri noaptea târziu, după ce vecinii s-au plâns de aceste lucruri. „Aceste practici au devenit tot mai frecvente. Problemele au crescut în ultimii ani, vom vedea o mulțime de proprietăți suprapopulate”, a declarat Eliz Bojte, de la Consiliul din Dagenham.

Autor articol: Oana Padureanu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!