Românii invadează centrul Londrei: protest la Trafalguar Square!

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 14 aprilie 2016

Bodnariu_familia reunita cu Ezekiel

Sâmbătă, 16 aprilie, este anunțat un nou protest al românilor în sprijinul familiei Bodnariu și a tuturor familiilor cărora serviciile sociale norvegiene le-au luat copiii. Protestul va începe la ora 11 în Downing Street Westminster (SW1A2NS), urmând ca la ora 13.45 o delegație românească să înmâneze o petiție prim-ministrului britanic David Cameron.

Dacă ultima data românii au protestat la Londra, în fața ambasadei norvegiene, de această dată, organizatorii protestelor în sprijinul familiei Bodnariu au schimbat locația: vor protesta în fața reședinței prim-ministrului englez. De altfel, aceștia au făcut deja toate demersurile pentru ca, în urma protestului, o petiție semnată de toți românii care vor fi prezenți sâmbătă acolo să fie înmânată lui Cameron.

 

Îndemn la luptă și civilizație

—————————————

„Va fi un protest pașnic cu scandări, luări de cuvânt și rugăciuni. Vrem și ne rugăm ca Dumnezeu să dea izbândă cauzei noastre, iar cauza noastră este una pur umană și nu ține de o credință sau alta. Noi susținem atât familia Bodnariu care face parte din cultul nostru (evanghelic), dar și alte familii românești, de credință ortodoxă, cărora serviciile sociale norvegiene le-au luat copiii din motive absurde. Sper ca românii, de orice credință din Londra, să ni se alăture în lupta noastră și îi rog, pe această cale, să se comporte civilizat așa cum au făcut-o și la ultimul nostru protest.”

Pastorul Tiberiu Nistor, unul dintre principalii organizatori ai protestului

—————————————

 

Note maxime de la oficialii englezi

—————————————

„Țin să menționez faptul că datorită comportamentului ireproșabil al românilor de la ultimul protest, am primit aprobările de la Poliția Metropolitană și de la Primărie pentru acest nou protest chiar în fața reședinței premierului englez. Șeful poliției ne-a spus că doar pentru că totul a fost OK ultima dată, ne facilitează să obținem aprobarea pentru protestul în această locație foarte importantă pentru britanici. Acest lucru ne-a bucurat și ne-a încurajat pentru că, iată, nu se vorbește despre români doar că fură sau cerșesc. Uite că se poate vorbi despre români și că fac ceva bun și sunt civilizați.”

Pastorul Tiberiu Nistor

—————————————

 

Cazul Bodnariu

Marius și Ruth Bodnariu locuiesc în Norvegia de 10 ani. Familia are 5 copii: Eliana (9 ani), Naomi (7 ani), Matei (5 ani), Ioan (2 ani) și Ezekiel (10 luni). Toți copiii au fost luați de către Barnevernet (serviciul social norvegian) acum 6 luni. Abia în urmă cu câteva zile, cel mai mic copil a fost redat familiei, ceilalți patru rămânând plasați în diferite familii norvegiene. De atunci, sute de mii de români au reacționat în mediul virtual, pe rețelele de socializare, în presă, etc. Pe data de 8 ianuarie au avut loc proteste simultane ale românilor în marile capitale europene în care s-a cerut reîntregirea familiei Bodnariu. Proteste similare vor avea loc și în data de 16 aprilie.

Autor articol: Gelu Irimia

Comentarii

O parere la “Românii invadează centrul Londrei: protest la Trafalguar Square!”

  1. Iulia Spune:

    Nu romanii invadeaza piata ci pocaitii romani

Spune-ti si tu parerea!