Românii îşi tratează sănătatea în UK

Articol publicat in sectiunea Social pe data 26 iunie 2014

Austria, Marea Britanie şi Germania sunt primele opţiuni ale românilor pentru consultaţii şi tratamente medicale în străinătate, rezultă dintr-un studiu realizat de MediHelp Internaţional. Peste 60% dintre persoanele participante la această cercetare au ales cele trei ţări pentru îngrijirea lor medicală în afara României, scrie Mediafax.

„Pe următoarele locuri se situează Grecia, Israel, Turcia, Elveţia şi Ungaria”, se mai arată în studiul citat, precizându-se că printre beneficiile pe care pacienţii le caută sunt spitalizarea, o a doua opinie medicală, precum şi servicii medicale ambulatorii, cum ar fi consultaţii cu specialişti.

Spitalele şi clinicile medicale din România sunt alese, de obicei, doar pentru tratarea unor probleme minore de sănătate, susţin iniţiatorii studiului.

Din documentul citat mai rezultă că pacientul tinde să cumpere asigurări private de sănătate atât pentru el, cât şi pentru familie, principalele motive fiind lipsa de încredere în sistemul naţional de sănătate, călătoriile în interes de serviciu în străinătate, experienţa anterioară cu produse similare şi înţelegerea produselor şi a beneficiilor lor. Studiul a fost realizat pe un eşantion reprezentativ de clienţi care au achiziţionat asigurări private de sănătate internaţionale în ultimii trei ani.

Potrivit unui barometru dat publicităţii de Comisia Europeană, majoritatea românilor, mai precis 73% dintre ei, au o părere proastă despre calitatea asistenţei medicale oferite în ţară, în timp ce media europeană a celor nemulţumiţi de serviciile similare autohtone este de doar 27%.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!